La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia amb pitjor puntuació en el nivell d’anglés, amb una nota de 54,22 punts, enfront de la mitjana nacional que està situada en 55,46 punts, segons el ránking mundial EF EPI, conegut ahir  dimarts. Les quatre primeres autonomies amb pitjor puntuació són: Canàries, Múrcia, Balears i Extremadura,

Cent països no angloparlants han participat en aquest ránking, que situa a Espanya en el lloc 35, tres posicions menys que l’any passat, i indica que els espanyols seguim a la cua d’Europa en el nivell d’anglés i hem empitjorat per cinqué any consecutiu.

Els autors de la novena edició d’aquest estudi han posat el focus en el baix nivell de formació dels professors d’anglés com una de les causes del fracàs del model de bilingüisme espanyol.
“Ens hem oblidat d’aqueixa pota”, ha ressaltat el director de EF Education First, Xavier Martí, que ha argumentat que es necessiten recursos per a la formació dels docents espanyols.
Ha posat com a exemple Costa Rica, on ha aconseguit “l’èxit” formant primer als professors per a després parlar d’escoles bilingües.
Amb una nota del 55,46 punts, el nostre país ha caigut 0,39 punts respecte a l’any passat (55,85 punts) i tres posicions (ocupava la 32).
Martí ha assenyalat que millorar el nivell d’anglés d’una població “és part dels projectes d’un Govern” i “amb polítiques públiques integrals”, alguna cosa que “no ha sigut així en els últims anys a Espanya”.
Aquest expert ha especificat que la millora en l’anglés passa primer pels poders públics, després per les companyies i per les persones.
Entre les comunitats, la millor puntuació l’aconsegueix País Basc, Madrid i Navarra i el contrari succeeix amb Balears i Extremadura.
No obstant això, som un país “bastant homogeni”, ha ressaltat Kate Bell, autora de l’informe, que ha especificat que de 2016 a 2019 totes les regions espanyoles han baixat en el seu nivell d’anglés.
Per ciutats, Barcelona i després Madrid són les ciutats millor classificades.
Bell ha explicat que en l’estudi han participat 2,3 milions de persones de cent països amb una edat mitjana de 23 anys i el 59% eren dones.
Espanya se situa a nivell mitjà del domini d’anglés, a l’altura de Hong kong, la Xina o l’Índia, i significa que podem entendre les lletres de les cançons, escriure missatges de correu professionals sobre temes coneguts o participar en reunions en l’àrea de coneixement pròpia.
Tanca la classificació, amb un nivell molt baix, Líbia.
Respecte a Europa, només superem a Itàlia, Bielorússia, Rússia, Ucraïna, Albània, Geòrgia, Turquia i l’Azerbaidjan.
Les dones, en general, són les que solen tindre millor nivell d’anglés així com les persones més joves.
En aquesta edició els Països Baixos (amb una nota de 70,27 punts) han reemplaçat a Suècia com a número u del ránking, que passa a ocupar el segon lloc, seguit per Noruega, Dinamarca, Singapur, Sud-àfrica, Finlàndia, Àustria, Luxemburg i Alemanya.
Dins de la UE, Portugal, Croàcia, Hongria i Lituània han millorat “notablement”, mentre que Luxemburg ha empitjorat de “manera significativa”, assenyala l’estudi.
No obstant això, *Bell ha especificat que els canvis en els nivells d’anglés dels països es noten “en deu o quinze anys”.
Per a millorar el nostre anglés, aquests experts han proposat fer possible que la televisió i les pel·lícules es difonguen en versió original subtitulada en lloc de doblegada, i potenciar les acreditacions normalitzades per a certificar els cursos d’anglés.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia