La veterinària Laura Ruiz va presentar aquest dimecres en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera una xarrada informativa sobre formació en el tema de les colònies felines. Durant la xarrada va estar acompanyada pel regidor municipal de Sanitat Carlos Abad.

La finalitat principal d’aquesta jornada va ser que Bétera puga tindre una població felina en les degudes condicions sanitàries i de salubritat.

En l’actualitat, alguns Ajuntaments apliquen el mètode C.E.S. (captura, esterilització i solta dels gats en una colònia). Aquesta acció va de la mà del seu censat, alimentació, control del seu estat de salut i la cerca de llar d’aquells animals que per la seua edat o caràcter puguen ser entregats en adopció a una família.

Aquest mètode, aplicat internacionalment, està considerat com una forma eficaç i humanitària de controlar les colònies felines. Alguns dels avantatges que els experts citen d’una colònia de gats controlada són els següents:

  • Disminució considerable de ratolins i insectes de la zona.
  • Eliminació de les baralles entre gats.
  • Inhibició del marcatge amb orina i excrements.
  • No es reprodueixen.
  • Gats sans controlats que no contagien res.
  • Zones d’alimentació del gat ocultes i netes.

A la xarrada van assistir els regidors Manuel Pérez i Maria Segura, a més d’aquells voluntaris interessats en col·laborar en aquestes colònies felines de manera adequada. Així, Laura va explicar la iniciativa i la tasca que deuen realitzar els voluntaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia