La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València té previst aprovar aquest divendres la nova normativa que regula l’obtenció del títol “EMT Mascota“. Aquesta permetrà als animals de companyia viatjar amb autobús al costat dels seus amos a partir del 25 de novembre.

Per a accedir a aquest títol, personalitzat, recarregable de caràcter bianual i amb un cost únic de 5 euros, l’animal haurà de tindre un pes igual o inferior a 15 quilos, portar un xip identificatiu, i anar dins d’un *trasportín de mesura màxima de 45x35x25, ha informat el Consistori en un comunicat.

Si la iniciativa és ratificada, els propietaris d’animals de companyia podran sol·licitar el nou títol “EMT Mascota” en l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’EMT.

Per a fer-se amb un títol, l’amo hauran de presentar el document d’identitat, la cartilla de vacunació de l’animal actualitzada, i una fotografia grandària carnet de la mascota, i així la seua mascota podrà usar totes les línies, sense límit de viatges, que gestiona l’EMT a València.

Segons la normativa, els amos hauran de portar el *trasportín en la seua falda, i en el cas que haja d’anar en el sòl, als seus peus, ja que no podrà ocupar un seient.

A més, hauran de buscar una ubicació en l’autobús que no genere molèsties a la resta de passatgers, ja que si es crea alguna situació d’incomoditat sempre prevaldrà l’humà.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que aquest bo “respon a les reclamacions dels propietaris de mascotes, que sempre han reivindicat el dret a poder accedir als autobusos amb les seues mascotes sense que això supose un perill o molèstia per a la resta d’usuaris i usuàries”.

En canvi, aquells animals exòtics, verinosos o considerats potencialment perillosos no tindran permés l’accés ja que “podrien posar en risc als usuaris i usuàries”.

També queden exclosos del títol “EMT Mascota” els gossos guia i animals terapèutics, ja que ja tenen la seua pròpia normativa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia