Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, s’inaugura el I Festival de Novel·la Bétera Històrica Noir, el qual es perllongarà fins al pròxim diumenge 24 de novembre.

Posteriorment, el catedràtic valencià Joaquín Camps, premi Azorín 2019, donarà pas a la primera de les ponències organitzades per a aquests dies.

Joaquín Camps és catedràtic de la Universitat de València, ciutat en la qual resideix. El seu camp principal d’investigació és el comportament humà en les organitzacions, i ha publicat nombrosos treballs científics en aquesta àrea. És autor de l’última confidència de l’escriptor Hugo Mendoza (Planeta, 2015). Ha sigut guanyador del Premi Azorín de Novel·la 2019 amb La silueta del olvido.

Demà dissabte a les 11.00 hores, hi haurà un taller de relat històric per a joves de 16 i 17 anys que serà impartit per la novel·lista Laura Martínez, membre de l’Escola d’Escriptors.

A les 13.00 hores, Irene Vallejo, serà la responsable de recórrer la vida del llibre i també de les persones que l’han protegit durant segles.

Per la vesprada, a les 18:00 hores, Daniel Fopiani presentarà la seua novel·la La melodia de la foscor. Per a finalitzar la vesprada, a les 20.30 hores, el reconegut Carlos Bardem presentarà el seu últim llibre Mongo Blanco.

Per a tancar aquest festival, durant el matí del diumenge 24 de novembre, es comptarà amb la presència de les escriptores Gadea Fitera, Jacinta Ramírez i Ana Griott. Començarà a les 11.00 hores i es perllongarà fins a les 14.00 hores aproximadament.

Aquest festival de contingut literari es durà a terme en l’edifici municipal de Casa Nebot, sent l’avantsala del que s’està preparant per a l’any 2020. Es tracta d’un concurs de relat curt, obert a tota la població. Així, tota persona que vulga participar haurà d’inscriure’s abans del 3 de març de 2020, en el següent enllaç, http://beterahistoricanoir.es/inscripcion-concurso-de-relato-corto/. Hi haurà dues categories: categoria A per a aquelles persones d’entre 16 i 18 anys i categoria B per a persones majors de 18 anys.

Aquesta iniciativa cultural de l’Ajuntament de Bétera està impulsada per les regidories de Turisme i Patrimoni juntament amb l’àrea de Cultura. D’aquesta manera, des de l’àrea de Cultura, Patrimoni i Turisme, es pretén afavorir la lectura i el coneixement històric, així com la projecció del seu patrimoni artístic i dels seus costums. En aquestes activitats culturals poden participar tant joves com adults.

Tota la informació detallada es es pot consultar la pàgina web creada per a l’ocasió, http://beterahistoricanoir.es/.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia