(EFE) La Fiscalia ha presentat acusacions d’assassinat i profanació de cadàvers per als pares del xiquet i la bebé que van ser assassinats a Godella en el mes de març passat. Aquestes acusacions han succeït en el transcurs d’una vista celebrada aquest divendres en els jutjats de Paterna.

En aquesta mateixa vista, que forma part del procediment del jurat pel qual s’enjudiciarà a tots dos progenitors, també s’ha pres declaració al pare, mentre que la mare s’ha acollit al seu dret a no declarar, segons la mateixa font.

Així mateix, les parts han demanat proves complementàries, que podrien practicar-se, en cas de ser aprovades pel jutge instructor, dins de dues setmanes, en una nova vista convocada a aquest efecte.

El passat 14 de març van ser trobats morts i enterrats en un habitatge del terme municipal de Godella un xiquet de 3 anys i mig i una xiqueta de tot just cinc mesos, fills dels processaments. La troballa es va produir nou hores després que la mare, que va ser trobada nua i oculta en un bidó, confessara la seua ubicació.

Els cossos van ser enterrats en dues fosses, una a uns 75 metres de l’habitatge que ocupava la família de forma il·legal, i l’altre a uns 150 metres, en el sòl.

La parella mancava de vehicle i rebia aliments de coneguts seus. En els dies posteriors a aquest succés, la mare va ser objecte de diverses anàlisis mèdiques per a tractar de determinar si pateix alguna malaltia mental.

Segons ha explicat el lletrat Arturo Peris, que defensa al pare dels menors assassinats, els psiquiatres forenses han determinat, en dos informes, que la mare pateix un brot “florit, és a dir, molt intens d’esquizofrènia paranoide, amb desconnexió absoluta de la realitat, idees delirants i obsessives, i sent veus”.

Per això, ha considerat “insòlit” que el fiscal pretenga acusar a tots dos d’assassinat i profanació: “Sosté que tots dos es van posar d’acord per a matar als xiquets i evitar-los la infelicitat. No sé a què es refereix ni en quines proves es basa”.

“Sembla estrany que ningú s’haja de posar d’acord amb la mare per a matar a ningú; en qualsevol cas, caldrà provar-lo”, ha afegit aquest advocat.

“Gabriel -el pare- no va declarar quan va ser detingut perquè estava en xoc, com tothom que coneguera els fets, i el prudent en aqueixos casos és no declarar perquè no saps què ha passat, no saps què dir, però hui ha comptat tot el que recordava, que coincideix plenament amb la investigació de la Guàrdia Civil i la seua inspecció ocular”, ha apuntat Peris.

L’acusat “manté que ella, en ple brot, va sentir veus que deien que havia de matar als xiquets, que Déu així ho volia, i els va matar”, segons el lletrat, que demanarà la lliure absolució del seu defensat.

Així mateix, ha informat que pròximament aportarà al jutge diverses cartes remeses per la mare al pare -tots dos estan a la presó preventiva-, que el seu contingut no ha revelat encara que ha assegurat que “almenys una d’elles és tremendament reveladora”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia