Aquest dilluns, 25 de novembre, les instal·lacions de l’antic Ajuntament de Bétera (carrer Major, 12) acollirà la inauguració d’una exposició sobre la recuperació de la memòria democràtica a través del còmic i la novel·la gràfica.

La inauguració serà a les 17.00 hores i romandrà oberta fins les 21.00 hores.

Aquesta mostra podrà ser visitada fins el 13 de desembre, de 17.00 a 21.00 hores.

L’exposició rememora fets històrics (guerra civil, dictadura…) a través de les imatges del còmic. Es tracta d’una activitat organitzada per Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i el Cefire Humanístic i Social, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la CV/Aula del Còmic de la UV, l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant i la Facultat de Geografia i Història.

La mostra recull en nou panells i huit cartells introductoris l’obra de cinc creadors (Altarriba, Sento, Paco Roca, José Pablo García i Jordi Peidró) que han cedit generosament les seues obres per a elaborar una exposició que tinga en compte els continguts curriculars que es treballen a les aules.

La guerra, l’exili i el franquisme són els eixos que articulen els panells. L’exposició compta amb còpies itinerants que estan disponibles per als centres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia