Joaquín Camps va ser l’encarregat, divendres passat, d’encetar el I Festival de Novel·la Bétera Històrica Noir, davant un bon nombre de veïnes i veïns.

Després de la inauguració de l’esdeveniment, encapçalada per l’alcaldessa de Bétera Elia Verdevío, el catedràtic de la Universitat de València, va parlar sobre el seu llibre. El seu camp principal d’investigació és el comportament humà en les organitzacions i ha publicat nombrosos treballs científics en aquesta àrea. Així mateix, és autor de l’última confidència de l’escriptor Hugo Mendoza (Planeta, 2015) i ha sigut guanyador del Premi Azorín de Novel·la 2019 amb La silueta del olvido.

Al dia següent, la jornada va començar amb un taller de relat històric per a joves de 16 i 17 anys, impartit per la novel·lista Laura Martínez, membre de l’Escola d’Escriptors. Seguidament, Irene Vallejo, va ser la responsable de recórrer la vida del llibre i també de les persones que l’han protegit durant segles.

Per la vesprada, Daniel Fopiani presentava la seua novel·la La melodia de la foscor. El moment més esperat va arribar al final de la vesprada amb el reconegut Carlos Bardem, qui també presentava el seu últim llibre Mongo Blanco.

El festival finalitzava durant el matí del diumenge. Per a l’ocasió es va comptar amb la presència de les escriptores Gadea Fitera, Ana Griott i Jacinta Ramírez.

A llarg de les diferents jornades, els assistents van tindre l’oportunitat d’intercanviar impressions amb els escriptors i formular-los qüestions, entre d’altres.

Aquest exitós festival hi ha sigut l’avantsala del que s’està preparant per a l’any 2020: un concurs de relat curt, obert a totes les veïnes i veïns. Així, qui vulga participar haurà d’inscriure’s abans del 3 de març de 2020, en el següent enllaç, http://beterahistoricanoir.es/inscripcion-concurso-de-relato-corto/. Hi haurà dues categories: categoria A per a aquelles persones d’entre 16 i 18 anys i categoria B per a persones majors de 18 anys.

A continuació, adjuntem unes imatges de diverses jornades del Festival. Al llarg d’aquests dies oferirem un vídeo resum.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia