Les instal·lacions de l’antic Ajuntament de Bétera (carrer Major, 12) acullen aquests dies una exposició sobre la recuperació de la memòria democràtica a través del còmic i la novel·la gràfica.

Aquesta mostra podrà ser visitada fins al 13 de desembre, de 17.00 a 21.00 hores.

La guerra, l’exili i el franquisme són els eixos que articulen els panells. L’exposició compta amb còpies itinerants que estan disponibles per als centres.

D’aquesta manera, amb aquesta mostra es rememora fets històrics (guerra civil, dictadura…) a través de les imatges del còmic. Es tracta d’una activitat organitzada per Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València i el Cefire Humanístic i Social, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la CV/Aula del Còmic de la UV, l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant i la Facultat de Geografia i Història.

La mostra recull en nou panells i huit cartells introductoris l’obra de cinc creadors (*Altarriba, Sent, Paco Roca, José Pablo García i Jordi Peidró) que han cedit generosament

les seues obres per a elaborar una exposició que tinga en compte els continguts curriculars que es treballen a les aules.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia