(EFE) Segons l’informe de Vigilància Epidemiològica del VIH i Sida donada a conéixer aquest dijous, la Comunitat Valenciana va registrar durant l’any 2018 un total de 431 nous diagnòstics de VIH i suma un total de 2.860 casos.

En el conjunt del país, els 3.244 nous diagnòstics de VIH en 2018 confirmen una tendència “lleugerament descendent” des de fa 10 anys, excepte en el grup d’homes que tenen sexe amb homes (HSH), d’origen estranger, que, segons el Govern, no importen la infecció sinó que en un 80% dels casos es contagien a Espanya.

Així ho ha assenyalat aquest dijous la directora del Pla Nacional contra la Sida, Julia De l’Amo, durant la presentació, al costat de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, de l’exposició “De la Sida NoDa a #SiemprePreservativo. Tres dècades enfront del VIH i la Sida”, que s’inaugura oficialment aquesta vesprada.
Segons l’informe de Vigilància Epidemiològica del VIH i Sida, donat a conéixer aquest dijous, en 2018 es van notificar 3.244 nous casos, la majoria en homes (85,3%).

De l’Amo ha volgut deixar clar que el grup de HSH, d’origen estranger, adquireix el VIH després d’emigrar a Espanya, si bé ha assenyalat que és un col·lectiu sobre el qual cal incidir en les campanyes de prevenció.

Per part seua, la ministra ha subratllat la importància que aqueix grup tinga accés universal als serveis sanitaris i socials, ja que l’exclusió facilita els contagis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia