Demà dissabte, 30 de novembre, el Centre Multiusos de Mas Camarena (carrer número 1, s/n) acollirà una xarrada sobre la conveniència de vacunar-se.

L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores. Sota el lema “Que la grip no et vença“, cal recordar que, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va iniciar el passat 4 de novembre la campanya de vacunació enfront de la grip per a la temporada 2019-2020.

Qualsevol ciutadana i ciutadà de la Comunitat Valenciana que estiga inclòs en algun dels grups de risc ja pot sol·licitar cita en el seu centre de salut per a vacunar-se. Són més de 1.700 punts de vacunació entre les tres províncies.

La grip és una malaltia respiratòria aguda, caracteritzada per la seua alta contagiositat i aparició en forma d’epidèmies anuals. Les epidèmies anuals solen estar causades pels virus A i B.

Per a aquesta temporada, la Conselleria de Sanitat ha adquirit 801.000 dosi de vacunes enfront de la grip, que ja es van començar a distribuir de forma gradual entre els departaments de salut el dia 21 d’octubre. En concret, 79.300 dosi a la província de Castelló, 362.690 dosi per a la província de València i 313.850 dosi per a Alacant, deixant un romanent de marge de seguretat.

De les 801.000 dosis adquirides per a aquesta campanya, 500.000 corresponen a una bovina antigripal tetravalent. És una de les novetats d’enguany i s’obri el camí a les vacunes del futur.

Altres 300.000 dosis són de bovina antigripal trivalent amb adjuvant (un oli de escualeno) que millora la resposta immune en persones majors de 65 anys.

Enguany s’ha retardat lleument l’inici de la vacunació a causa del retard que ve produint-se en l’inici de l’epidèmia anual de grip i al fet que l’OMS no va determinar fins el mes de març passat els ceps d’aquesta temporada, i el procés de fabricació de les vacunes cultivades en ou dura uns 6 mesos.

El cost de les vacunes adquirides és de 3.204.032 euros. La campanya de vacunació conclourà el pròxim 31 de gener.

Els objectius per a la temporada 2019-2020 són aconseguir o superar una cobertura de vacunació del 65% entre les persones de 65 anys o més, superar la cobertura del 60% entre el personal sanitari i del 55% en embarassades.

Coincidint amb la campanya de vacunació, la Conselleria de Sanitat ha iniciat una campanya informativa en els diferents punts sanitaris de la Comunitat Valenciana per a conscienciar sobre la importància de la vacunació enfront de la grip.

Per aquest motiu, es distribuiran cartells informatius en centres d’Atenció Primària i s’enviaran SMS a les persones que ja van ser vacunades per ser considerades grups de risc: majors de 64 anys, malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida, embarassades, treballadors sociosanitaris, persones que cuiden a uns altres que pertanyen a algun grup de risc, xiquets i xiquetes i adolescents, de 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetil salicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye.

Es considera també grup de risc a les persones que treballen en serveis públics essencials com a forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, serveis de protecció civil, persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries i treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament.

La vacunació és una de les mesures més eficaces en la prevenció de malalties transmissibles en l’actualitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia