Bétera celebrarà el Dia de la Diversitat Funcional dimarts que ve, 3 de desembre. La regidoria municipal de Drets Socials ha organitzat un acte per a donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional, fomentant al seu torn la inclusió social.

Per a l’ocasió s’instal·larà una carpa informativa per part de l’Associació de Bétera per la Diversitat Funcional (ABDIF) en l’edifici municipal Casa Nebot.

Així mateix, a les 18.00 hores es durà a terme la lectura del manifest per part de la portaveu de l’associació, Inma Cavero. I per a tancar aquest dia, l’edifici Casa Nebot serà il·luminat de diversos colors per a donar visibilitat a aquest dia.

A més, el programa Prisma, programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat del Camp de Túria, realitzarà una jornada de portes obertes a les 12.00 hores. Per a aquesta jornada s’ha convidat a diferents personalitats i professionals sociosanitaris.

El regidor de Drets Socials de Bétera, Manuel Pérez, ha explicat que “des de l’equip de Serveis Socials Bàsics es treballa per a la inclusió de totes les persones en la societat a tots els nivells. I el nostre compromís, no és un altre, que treballar de forma conjunta amb ABDIF i el programa Prisma per a aconseguir aquests objectius. Com a prioritat, en aquesta legislatura, ens comprometem a lluitar per aconseguir un centre ocupacional, que ajude les persones amb diversitat funcional a integrar-se en el món laboral”.

Així, des de l’àrea de Drets Socials, es realitzen, durant tot l’any, diferents activitats per a aquelles persones amb diversitat funcional de Bétera. Existeixen activitats físiques i d’oci per a majors de 14 anys, taller de teatre i dansa, per a majors de 4 anys, teràpia assistida amb animals, per a majors de 4 anys i tallers vacacionals. Els objectius d’aquestes accions són:

  • Aconseguir la integració de les persones amb diversitat funcional, intentant millorar la seua qualitat de vida, tant d’aquestes persones com dels seus familiars.
  • Impulsar que les persones amb diversitat funcional gaudisquen del seu temps lliure des d’un punt de vista terapèutic.
  • Promoure millores a nivell físic, social, emocional, sensorial i educacional i/o cognitiu.
  • Contribuir al desenvolupament de les seues habilitats socials, comunicatives i de relació amb altres persones, per mitjà d’activitats lúdiques i terapèutiques. Desenvolupar les seues habilitats motrius i potenciar la seua creativitat.
  • Fomentar competències d’autonomia personal a través d’un programa de jocs, dinàmiques i activitats variades.

D’aquesta manera, es pretén afermar i reforçar de manera individualitzada aquells hàbits i potencialitats que cada persona va adquirint al llarg de l’any des dels seus respectius centres escolars.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia