Les Falles de Bétera van viure el passat dissabte un dels seus moments més esperats. Així, Bétera acollia la presentació d’esbossos de les cinc comissions de la localitat per a l’any 2020.

En aquest acte, organitzat per la Junta Local Fallera de Bétera, es va donar a conéixer com seran els monuments que es plantaran el pròxim 15 de març de 2020 als districtes fallers de la població.

Les comissions van tindre l’oportunitat de descobrir els secrets millors guardats de qualsevol comissió: el disseny i la temàtica dels monuments fallers per al pròxim exercici. Abans que anàren pujant a l’escenari els màxims representants del pròxim exercici de cada comissió, es projectava cada vegada un audiovisual on es podia apreciar l’evolució dels monuments així com els esbossos de tots els monuments, per primera volta.

Els artistes faller que van poder acudir a l’acte van explicar els treballs que al mes de març faran que els respectius districtes de Bétera siguen un autèntic trànsit de curiosos i visitants, donant a conéixer la sàtira triada i plasmada als seus monuments.

A més, els màxims representants 2020 de les cinc comissions de Bétera, van rebre una còpia dels seus esbossos, signats pels artistes encarregats de la construcció d’aquests. Les comissions van pujar en aquest ordre: Falla Gran Via del Sud, Falla La Barraca, Falla l’Albereda, Falla Carraixet i Gran Via de l’Est.

L’acte va estar presentat i conduït per la Fallera Major de Bétera de 2019, Omayra Calvo i la Fallera de la seua Cort, Mª José Granell Baena (també 1ª Fallera Major que hi ha tingut el nostre poble).

L’esdeveniment tenia lloc a l’auditori de la Casa de Cultura de la població a les 19.00 hores, transcorrent sota l’atenta mirada de les Falleres Majors de Bétera 2020, Mª Ángeles Valls i Carla López les quals van pujar a l’escenari després de la presentació dels esbossos. Les màximes representants falleres van pujar acompanyades del President i membres de Junta Local Fallera, així com de la seua Cort d’Honor. Posteriorment, l’alcaldessa de Bétera també va pujar per oferir unes paraules. Per completar l’estampa, es va pregar la presència del regidor municipal de Festes, Manuel Pérez. Així, es va procedir a cantar l’himne de València,, finalitzat d’aquesta manera l’acte.

Detalls de cada monument

A continuació, oferim alguns detalls dels monuments de cada comissió:

Falla Gran Via del Sud

El jove Xavier Gámez plantarà a Bétera “Hari Hachi Bu”. Un projecte molt didàctic que tracta d’ensenyar als més menuts del barri allò de “menjar menys per viure millor”. D’aquesta manera, Gámez transportarà una xicoteta part del món oriental a Bétera per ensenyar-nos com d’important és l’alimentació sostenible i equilibrada.

D’altra banda, Mario Gual serà l’encarregat de donar forma a la falla gran. El seu lema, “encantada d’encantar-te”, ja ens confirma què tractara: les bruixes i les pors de la vida. Una falla que segons el propi artista, serà sinistra i divertida… però que segur no deixa indiferent a ningú.

Falla La Barraca

L’artista faller de La Falla La Barraca és Víctor Caballero, qui al monument infantil plsamarà eixa tendressa de les iaies cap als seus nets Sota el nom de “Ja està ací la iaia”, es plasmaran moments màgisc que viuen els més menuts amb les seues iaies. D’altra banda, al monument gran plasmarà els encants de “Les mil i una”.

Falla l’Albereda

La  Falla l’Albereda ha comptat amb Roberto Chorro per al monument infantil. Sota el nom “De viento en viento” podem véure plasmats tots els vents de la zona (Llevant, Xaloc, Tramuntana, Mistral, Ponent…).

El monument gran es confeccionarà de la mà de Carlos Simón. Sota el nom “Estamos llegando” es parla, entre d’altres, de l’espai i la nostra possible futura arriba a Mart.

Falla Carraixet

L’artista Faller Carlos Sevilla tornarà a ser l’encarregats dels dos monuments de la Falla Carraixet. En la Falla Gran, un turista descobrirà Bétera i el seu patrimoni com és la Torre Bofilla. D’altra banda, en el monument infantil, una princessa rebeld serà la protagonista d’aquest al costat de diversos animalets típics de la selva.

Falla Gran Via de l’Est

L’artista Javier Álvarez-Sala Salinas serà l’encarregat de plantar en la Falla Gran Via de l’Est el monument infantil i gran. En el monument infantil, l’artistat ha ambientat el seu monument en l’edat Mitja. L’essència de Bétera no falta en aquest monument, com és l’Alfàbega i altres monuments, tot rodejat de màgia i il·lusió.

Quan al monumet gran, en aquest també ha intentat plasmar el poble de Bétera i les seues arrels, com és la Torre Bofilla i el seu castell.

A continuació, adjuntem unes imatges de la jornada. Al llarg d’aquesta setmana oferirem també un vídeo d’aquesta presentació.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia