Aquest dimarts s’ha celebrat el Dia Mundial de la Diversitat. Coincidint amb aquesta celebració, el projecte Prisma de la Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat un dia de portes obertes.

Els programes que es desenvolupen a Vilamarxant i a Bétera han acollit la visita de responsables polítics, personal tècnic, usuaris i familiars. L’objectiu d’aquesta jornada ha sigut donar a conéixer als nous càrrecs electes i tècnics la labor que es desenvolupa en Prisma.

La Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa aquest mateix any el recurs Prisma a Vilamarxant i a Bétera. Durant el primer trimestre de l’any 2020 es podrà en marxa en dos nous municipis, La Pobla de Vallbona i Riba-roja.

Des de la Mancomunitat del Camp de Túria es du a terme aquest programa de rehabilitació i inserció comunitària dirigit a persones amb diagnòstic de malaltia mental crònica empadronades a la comarca del Camp de Túria. Aquest projecte contempla diferents àrees d’actuació. Totes elles formades per professionals de la branca de psicologia, activitats esportives i integració social.

El principal objectiu del projecte és promoure la integració activa de cada persona en la seua comunitat, millorar la seua qualitat de vida, augmentar l’autonomia i l’autodeterminació dels assistents al programa. Uns altres dels objectius que persegueix el programa és orientar i donar suport a les famílies dels assistents, impulsant també, accions d’informació i sensibilització sobre la salut mental a la població de Bétera per a previndre i/o reduir l’estigma de l’exclusió social.

Aquesta iniciativa es realitza en les dependències municipals de Les Antigues Escoles de Bétera, en horari de matins, de dilluns a divendres. El servei és gratuït per a totes aquelles persones que tenen un diagnòstic de malaltia mental crònica i estat psicològic estable. Per a poder accedir al programa les persones han de trobar-se en un rang d’edat comprés entre els 18 i els 65 anys i han d’haver acudit a la Unitat de Salut Mental de la seua zona per a ser beneficiaris d’aquest programa.

Durant la jornada de hui, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Lola Celda, ha visitat les instal·lacions de Prisma de Bétera i ha explicat que és “un orgull poder treballar dia a dia per a ajudar aquestes persones i a les seues famílies. Gràcies a projectes com el de Prisma fem que les persones tornen a viure”.

A aquest esdeveniment també hi ha assistit l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el regidor de Serveis Socials, Manuel Pérez, i tècnics d’aquesta àrea. A més a més, han acudit regidors d’altres localitats de la comarca com Olocau, Serra, Vilamarxant o Benaguasil. L’alcaldessa de Bétera també ha agraït el treball realitzat dins aquest programa. Cada municipi allí present ha rebut un arbre de nadal realitzat pels assistents del programa.

Durant l’acte s’ha projectat un emotiu vídeo on els assistents al programa donen el seu testimoni. Per a finalitzar s’ha realitzat un esmorzar.

A continuació, oferim unes imatges i aquests dies compartirem un vídeo de la jornada:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia