Ahir dilluns va tindre lloc el Ple Ordinari del mes de desembre a Bétera. El Ple va donar inici commemorant el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la Violència de Gènere. En aquest sentit, la regidora municipal de Dona i Igualtat,  José Yago, va llegir un manifest en contra d’aquesta classe de violència. Segons va indicar l’Alcaldessa de Bétera, en aquest manifest, el partit de Compromís, partit Mas Camarena-Torre en Conill, el Partit Popular, Ciutadans, PSPV-PSOE van donar suport a aquest manifest.

Després de la lectura, la portaveu de Compromís Cristina Alemany va lamentar que aquest manifest no poguera arribar a la qualificació de Declaració Institucional per no haver sigut aprovat per unanimitat, per part de tots els partits. “Crec que és un tema veritablement important i espere que els pròxims textos que vinguen en aquesta mateixa línia arriben a ser aprovats per unanimitat i puguen eixir com a Declaració Institucional”, va indicar Alemany.

Per la seua banda, la portaveu de PSPV-PSOE,  José Ballesteros, també va voler recordar a totes les dones assassinades a causa de la violència de gènere. “Reiterem el nostre compromís amb la igualtat de gènere, manifestem la nostra repulsa més enèrgica a totes les formes de violència cap a les dones, demanat fermesa i unitat a tots els partits polítics”.

El regidor de Ciutadans, Julio Inés, també va explicar que des de “Ciutadans comparteixen el manifest llegit i li donen suport”.

Posteriorment, se li va cedir la paraula al Portaveu de Vox, Fidel Valcarce, qui va voler afegir unes declaracions després que el seu partit siguera l’únic que no donara suport a aquest text.”Vox condemna tota classe de violència, independentment de la nacionalitat, sexe, raça o qualsevol altra condició social o cultural de la víctima. El nostre compromís amb la vida de les persones, la seua dignitat és ferma i irrevocable perquè la violència no té adjectius” va manifestar. En aquest sentit, va afegir que “en Vox creiem que totes les persones són dignes pel mer fet de ser-ho i ho són en tota la seua integritat des de la seua concepció fins a la mort natural. Per això defensem la cadena perpètua, per a aquelles i aquells que cometen crims sexuals o assassinen a dones. “La violència contra la dona, no obstant això, no es combat regant de diners públics a associacions privades de marcat contingut ideològic i amb campanyes propagandístiques que criminalitzen a l’home, sinó educant en la família i a l’escola en respecte a l’ésser humà i a la seua integritat i intrínseca dignitat”, va comentar.

El regidor Manuel Pérez va comunicar que “Des de l’equip de Govern es continuarà treballant contra la violència de gènere i lluitant per la igualtat al costat de la regidoria municipal de Dona i Igualtat”.

Finalment, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va voler seguir la línia de la portaveu de Compromís i va recalcar “la importància de mantindre la unitat de totes les forces polítiques que es imprescindible per a lluitar conjuntament contra la violència de gènere”.

Després d’aquesta primera part es va procedir als punts de l’ordre del dia. Després de donar compte dels diferents punts i aprovar-los, va arribar el torn per a les mocions. D’una banda es va aprovar amb el vot a favor de Vox i les abstencions de la resta de partits, una moció presentada per Vox, perquè es puguen aplicar les deduccions de l’IBI, de l’ús dels sistemes per a l’aprofitament elèctric, deslligat dels sistemes d’aprofitament tèrmic, de l’energia provinent del sol.

D’altra banda es va donar llum verda també a la moció del PSPV-PSOE, per a l’adhesió al compromís 2030 i de la Federació Espanyola de municipis i províncies per al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

A continuació, oferim un vídeo resum d’aquesta primera part. Al llarg de la setmana informarem dels precs i preguntes més destacades del ple del mes de desembre:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia