Les obres de la Variant Nord han començat a Bétera aquest divendres, 13 de desembre. El responsable provincial de Carreteres i també alcalde de Burjassot, Rafa García, ha visitat sobre les 11.00 hores les cotxeres de la Diputació a Bétera. Allí ha revisat els detalls de la infraestructura acompanyat dels tècnics de l’àrea.

Posteriorment, els allí presents s’han desplaçat cap al punt clau de l’inici de les obres. Diferents autoritats, entre elles l’alcaldessa de Bétera Elia Verdevío, l’alcaldessa de Serra Alicia Tusón, i l’alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez han assistit a aquest acte oficial.

Aquesta infraestructura compta amb un pressupost de 18,5 milions d’euros. La finalitat de l’àrea de Carreteres de la Diputació de València és desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia i evitar el col·lapse permanent de trànsit dins del municipi amb aquesta actuació.

S’estima que les obres duren un temps estimat d’execució de 24 mesos, donant resposta així a una reivindicació històrica de Bétera, després d’anys albergant en el seu nucli urbà la confluència de tres carreteres d’elevada intensitat de trànsit, com són la CV-310 procedent de València en direcció Nàquera i Serra; la CV-336 que condueix a San Antonio de Benagéber; i la CV-333 cap a Olocau.

La primera fase crearà un traçat de 4,7 quilòmetres que permetrà als vehicles procedents de València enllaçar amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra sense passar pel nucli urbà.

Des de la Diputació amb aquest projecte també aposten per la mobilitat i accessibilitat, per a Rafa García, “aquesta obra suposa un canvi fonamental en la qualitat de vida de la ciutadania de Bétera en desviar el trànsit del nucli urbà”, però a més “desenvolupa la gran aposta de l’àrea de Carreteres de la Diputació per la mobilitat sostenible i la seguretat de tots els usuaris de les vies de la xarxa provincial, inclosos vianants i ciclistes”

I és que les obres, dutes a terme pel Grup Bertolín SAU, a més de reduir el flux de la circulació en el nucli urbà, contemplaran vorals-bici de dos metres d’ample a banda i banda dels carrils i una via de ciclovianants de 2,30 metres d’amplària en el marge esquerre, segregada i protegida de la carretera per a proporcionar una major mobilitat i accessibilitat a la població.

Els alcaldes allí presents han manifestat la seua enhorabona, ja que després d’anys de reivindicació política i ciutadana a la fi s’ha fet realitat aquest projecte.

A continuació us deixem unes imatges de l’acte. Demà oferirem un vídeo sobre la inauguració oficial.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia