(EFE) El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat que la gratuïtat total de l’autopista AP-7, prevista des del pròxim 1 de gener, és una “línia roja” de negociació davant la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, com a president del Govern

“El PSOE sap que si fa experiments amb qualsevol mena de peatge bla per a l’AP-7 deixaria de comptar amb el suport de Compromís en el Congrés”, ha assenyalat Baldoví després de reunir-se amb la secretària autonòmica de Política Territorial, Inma Orozco, la diputada de Compromís en Les Corts, Belén Barchero, i els alcaldes i regidors de Compromís dels municipis afectats per l’AP-7.

Segons informa Compromís, *Baldoví ha recordat que l’alliberament de l’AP-7 és una reivindicació històrica de la seua coalició “després de més de 40 anys de greuge respecte d’altres territoris de l’Estat”.
“No s’acceptarà cap proposta per part del govern central que no contemple la gratuïtat absoluta d’aquesta infraestructura, així com la remodelació dels enllaços existents entre l’AP-7 i altres vies, i la construcció d’altres nous”, afig el comunicat.
*Baldoví ha demanat al Ministeri de Foment que assumisca les reivindicacions de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i pressuposte millorar la connectivitat de l’AP-7 amb els municipis d’Altea-Polop, Ondara-Gata de Gorgos, Gandia-Oliva, Alzira, Vila-real, Benicàssim i Vinaròs, i estudie la construcció de nous enllaços a Tavernes de la Valldigna, Almenara i Alcalà de Xivert.
En la reunió tots els càrrecs de Compromís han coincidit a denunciar la “falta de transparència i informació” per part de Foment, així com “la seua improvisació per no haver previst les situacions que hauran d’afrontar els municipis afectats per l’AP-7 una vegada s’alcen les barreres de l’autopista”, l’1 de gener de 2020.
Per a Baldoví, “és molt lamentable que a hores d’ara, l’únic document que tenen els nostres municipis sobre la futura situació de l’AP-7 és la carta que *Aumar, actual empresa concessionària de l’autopista, ha remés als ajuntaments per a informar que a partir de l’1 de gener de 2020 no se’ls continuarà girant l’IBI”.
A més, des de Compromís s’ha demanat al Govern central abordar amb urgència una reforma del finançament local perquè els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen el cost de les obres de recondicionament dels trams urbans de les N-332 i N-340, que ara passaran a dependre dels municipis.

D’altra banda, també es reclama crear una Comissió de seguiment entre els ajuntaments, la Generalitat i el Ministeri de Foment perquè totes les obres que es realitzen en el territori valencià estiguen consensuades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia