Com cada 22 de desembre, demà serà el tan esperat Sorteig de Nadal. Per aquest motiu a l’Administració de Loteria i Apostes de l’Estat de Bétera, Nº1 de Bétera es viu en aquest moments un ambient frenètic.

Ubicada al carrer Doctor José Saez, 20, l’Administració de Loteria . 1 congrega a moltes veïnes i veïns que s’apropen amb la il·lusió de ser els agraciats d’algun d’aquests premis que els xiquets de Sant Ildefons canten en la citada data.

Fins a les 21 hores del 21 de desembre, l’establiment té les portes obertes per a aquells més endarrerits.

D’altra banda,  la loteria de “El Niño” ja està a la venda des de fa més un mes, “tenint igualment molt bona acollida” segons ens explica Cecília.

Cecilia Orts Bordera és la gerent de l’Administració de Loteria i Apostes de l’Estat de Bétera i la seua filla Laura i el seu fills l’ajuden diàriament.

Cecília és la tercera generació al càrrec d’aquest establiment. Des de 1988 es troba al servei dels altres, intentant repartir sort entre els seus clients mitjançant tota classe de sortejos i apostes estatals. Hui en dia l’ajuden la seua filla i el seu fill. Amb afecte, recorda com va veure a la seua iaia i la seua tia treballant al capdavant de l’administració. De fet, fa una mirada cap enrere i ens menciona aquell tercer premi que l’anterior generació va repartir en un sorteig de nadal, concretament el 140.235. Així mateix, recorda que el 14 de desembre de 2013, una setmana abans del de Nadal, va donar el primer premi de la Loteria Nacional.

Preguntades pels números que més demanen els clients ens informen que “el 7, el 5 i el 13 són alguns dels números més demandats”. “Les paperetes amb números estranys o capicua també se solen vendre de seguida”, afegeixen.

A més a més, si algú vol un número complet específic per al Nadal “l’ha de demanar en el mes de gener d’abans. És a dir, qui vulga per al 22 de desembre de 2020 un dècim concret deurà fer la seua petició en gener de 2020. Doncs, si no els vens, l’estat et penalitza”, especifiquen.

Aquesta administració ven des de fa molts anys un “Número per al barri”. A la porta s’anuncia el número que té per a les veïnes i veïns de la zona i molta gent que passa per aquesta via els pregunta amb curiositat i també se l’emporta.

D’altra banda, el tradicional número que cada any ven l’Associació de Comerciants de Bétera com a entitat (el 040.237), “enguany s’ha donat l’opció que els mateixos comerços vinguen directament a l’administració a recollir les paperetes per als clients que estiguen interessats a comprar-ne. Així, els pròxims anys l’associació es desvincularà d’aquest ritual i aquell comerç que desitge aquest número vindrà per ell per iniciativa pròpia i el vendrà al seu establiment”, indiquen.

En aquesta administració ofereixen un servici molt directe i personalitzat amb la seua clientela. Així, s’atén per telèfon les peticions i s’envien telemàticament i per correu certificat els dècims demanats. D’altra banda, des de fa poc brinden l’oportunitat als seus clients de fer els seus pagaments a través de TPV (pagaments a través de targeta de crèdit).

Però el treball d’una administració de loteria no es queda ací. També existeix una part administrativa i de gestió que no es veu, ja que hi ha que sellar, agrupar, classificar… i gestionar diversos assumptes.

Per a qualsevol consulta es pot cridar al telèfon 961 60 24 47, on el client serà atés molt amablement.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia