(EFE) La ‘Grossa‘ de la loteria de Nadal ha deixat aquest diumenge, 22 de desembre, 160 milions d’euros en terres alacantines, ja que Sant Vicent del Raspeig, Alcoi i Moraira han repartit quaranta sèries que han anat a parar a clients d’un bar -l’amo del qual es jubilarà després del premi- i a un grup d’extreballadors de Telefónica, entre altres.

La Comunitat Valenciana ha repartit un total de 171.4 milions d’euros en premis en aquest sorteig extraordinari, gràcies a que han anat a parar ací part de la ‘Grossa‘ (160 milions), del tercer (3’75 milions), dels quarts (500.000 euros) i de cinc cinquens (7,21 milions d’euros).

Els valencians jugaven en aquest sorteig extraordinari de Nadal 343’59 milions d’euros, una mitjana de 69’22 euros per habitant, la qual cosa suposa que amb els premis ha recuperat la meitat, en la seua majoria gràcies a la ‘Grossa’.

El primer premi del sorteig, el número 26.590, ha sigut molt matiner enguany i ha portat la sort a tres localitats alacantines: Sant Vicent del Raspeig, on el primer premi ja va caure en 2012 i que ara ha deixat ara 80 milions d’euros en dues administracions de loteria, i dos municipis que s’estrenen en la ‘Grossa’: Alcoi, amb 60 milions, i *Moraira, amb 20 milions.

A Sant Vicent del Raspeig, un dels protagonistes ha sigut el Bar Pepe, que ha entregat 24 milions d’euros de la ‘Grossa‘ gràcies a seixanta dècims que va repartir entre els seus clients i el propietari dels quals, Basilio Suárez, de 67 anys, es jubilarà quan passen les festes i ha cancel·lat les reserves de hui perquè és “impossible treballar” amb l’emoció.

Basilio Suárez ha explicat que 50 dècims els va vendre entre la seua clientela, la majoria “de tota la vida”, i 10 els va regalar: a clients que considera amics, al seu fill, a una exempleada, a una cuinera que només porta mes i mig i l’últim, ahir mateix, a “els Tristos”, una quadrilla d’amics que tots els anys celebren en el bar un menjar abans de Nadal.

Una de les anècdotes d’aquesta localitat és que un obrer de 48 anys ha sigut agraciat amb 400.000 euros de la ‘Grossa’, però també amb una cistella d’un bar que inclou un pernil, o la d’un altre premiat amb un dels bitllets que ha assegurat que fins hui “tenia problemes amb els bancs” per a comprar una casa, però ara “el tenen ells amb mi”.

A Alcoi, l’administració de loteria número 3, que porta oberta quaranta anys, ha repartit quinze sèries de la ‘Grossa’, en la seua majoria a un grup de *exempleados de Telefónica, encara que també ha venut alguns solts en finestreta, i ja hi ha agraciats que han anunciat que celebraran les pròximes festes de Moros i Cristians “en gran”.

En *Moraira, l’administració “El *Fortí de la Sort”, que porta oberta des de 1987 i que l’any passat va donar un quart premi, ha venut cinquanta dècims del primer premi, tots en finestreta, la qual cosa suposa que ha repartit vint milions d’euros.

El segon premi ha passat de llarg per la Comunitat Valenciana, encara que el tercer, el número 750, ha deixat 3’75 milions d’euros en onze localitats en les quals s’han venut 75 dècims, principalment a Manises (vint dècims), Benidorm, Villena i Oropesa, on s’han consignat deu bitllets en cadascuna.

“Aqueixos números baixos i *raritos els tenim en l’aparador a crit de ‘Ningú em vol perquè soc lleig’ com a reclam”, ha explicat el *lotero d’Oropesa Nacho Pérez, mentre que el de la número 3 de Manises, Rafael Sanchis, que porta onze anys seguits repartint premis importants, ha ressaltat que la gent sol ser poc inclinada a comprar números baixos, però “al final té premi”.

També han viatjat a la Comunitat parteix dels dos quarts premis: el número 41.710, que ha portat 400.000 euros a Alacant i a Cullera (València), i el 49.797, que ha deixat 100.000 euros a Benicàssim, Benidorm i Xàtiva.

A més, han tocat en terres valencianes cinc dels huit cinquens premis del sorteig, que han deixat un total de 7.218.000 euros en nombroses localitats, sobretot a Crevillent, que ha repartit 3 milions, i Guardamar del Segura, amb 2,4 milions d’euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia