El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar fa uns dies que Llíria serà seu de la fase classificatòria d’Handbol Femení per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Aquesta notícia es va donar a conéixer després de l’audiència que Puig va mantindre en el Palau amb el president de la Real Federació Espanyola d’Handbol, Francesc V. Blázquez, i l’alcalde de la localitat amfitriona, Manuel Civera.

El titular del Consell va expressar el suport de la Generalitat Valenciana a aquesta cita esportiva, que tindrà lloc del 20 al 22 de març de 2020, en la qual la selecció espanyola d’handbol femení, actual subcampiona del món, s’intentarà classificar per a Tòquio 2020. En el Preolímpic participen també les seleccions de Suècia, l’Argentina i el Senegal.

La cita serà l’avantsala del Campionat del Món d’Handbol Femení 2021, que organitza Espanya per primera vegada en la seua història, i en el qual tant Llíria com Castelló i Torrevieja, són seus ja confirmades.

El responsable del Consell va subratllar que es tracta d’una “extraordinària notícia” que Llíria vaja a acollir un esdeveniment d’aquestes característiques, que reafirma la vocació de la Comunitat Valenciana de ser “una terra oberta i d’hospitalitat”.

Així mateix, el president va assegurar que la celebració d’aquesta competició en la Comunitat Valenciana la posiciona “en un espai positiu de projecció internacional a favor dels valors de l’esport i, molt especialment, de l’handbol femení, que ha tingut sempre una gran tradició entre nosaltres”.

“És una gran decisió” que requereix del suport de totes les institucions valencianes “perquè es posa una altra vegada la mirada en la Comunitat”, va indicar. Un dels objectius és el de recuperar la Comunitat Valenciana com a epicentre de l’handbol femení a Espanya, i que aquest siga un element dinamitzador de la regió a nivell econòmic i social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia