El Grup d’Atenció als Maltractaments (GAMA) de la Policia Local de València coordinarà aquesta nit el dispositiu especial per a previndre i actuar davant casos d’agressions i abusos sexuals en cap d’any. Aquesta acció es farà a través d’un protocol d’actuació consensuat entre les Regidories de Protecció Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de València al costat de representants del sector del taxi, Federació d’Associacions de Veïns de València, Centre Dona 24 hores i les associacions CAVES, de Locals d’Oci i de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València ha destacat la importància d’este dispositiu “pioner d’atenció i prevenció de la violència contra les dones” perquè, segons ha explicat, “el dispositiu estarà coordinat per membres del grup GAMA que comptaran a més amb la participació de tots els sectors implicats en la festa de Nit de cap d’any com són  taxistes, hostaleria, veïns i consumidors” ha indicat Aarón Cano per a qui, en definitiva, “posem en marxa un dispositiu que implica a tota la societat davant la violència de gènere” ha explicat el responsable de l’àrea de Protecció Ciutadana.   

La Policia Local de València situarà una furgoneta retolada i equipada per a realitzar una atenció inicial de possibles víctimes d’abús o agressions sexuals al carrer Arquebisbe Mayoral, situada en la part posterior de l’Ajuntament. La furgoneta estarà atesa per agents del grup GAMA en horari de 01.00 a 08.00 i en permanent comunicació amb la resta de parts implicades en el dispositiu a través d’un  protocol que pretén afavorir una comunicació immediata i eficaç sobre qualsevol situació de perill cap a les dones.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia