(EFE) El servei d’Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat, a través dels Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), ha atés aquesta Nit de cap d’any 584 emergències extrahospitalàries en les tres províncies. Entre les emergències es trobaven 142 intoxicacions etíliques o per drogues i 39 agressions.

Del total d’incidents, a la província de València corresponen 239, li segueix Alacant amb 214 i a Castelló s’ha atés un total de 131 emergències sanitàries, ha informat CICU en un comunicat.

Durant l’última nit de l’any, els CICU han atés amb caràcter urgent un total de 142 intoxicacions etíliques o per consum de drogues, d’elles, 68 a la província de València, 60 en la d’Alacant i 14 en la de Castelló.

Quant a les emergències produïdes com a conseqüència d’alguna mena d’agressió o baralla, s’ha intervingut en 39 serveis, 21 gestionats pel CICU de València, 13 pel de Alacant i 5 pel de Castelló.
A més, han atés 15 emergències relacionades amb accidents de trànsit, 7 a la província de València, altres 7 en la d’Alacant, i un en la de Castelló.

Quant a la resta d’emergències sanitàries, van respondre a patologies mèdiques (com a malalties coronàries, problemes respiratoris o febres) o accidents comuns.

Els *CICU de la Comunitat Valenciana treballen ininterrompudament tots els dies de l’any, les 24 hores del dia, en la recepció de demandes sanitàries i posterior assignació dels recursos assistencials d’urgència o emergència disponibles, més adequats per a aqueixa demanda, seguint criteris d’equitat i efectivitat en l’atenció.

Així mateix, l’equip del SAMU (Servei d’Ajuda Mèdica Urgent) treballa de manera permanent, sota la coordinació del CICU, per a garantir l’assistència sanitària d’urgències vitals i emergències.

Cada unitat d’aquest servei està equipada amb mitjans tècnics sofisticats, i està dotada d’un tècnic en emergències sanitàries que exerceix de conductor, d’un metge i un infermer especialitzats en l’assistència de pacients crítics.

També les unitats de SVB (Suport Vital Bàsic) són vehicles assistencials que treballen a les ordres del CICU, i que donen resposta immediata a urgències no vitals i transport sanitari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia