La Comunitat Valenciana es va veure ahir afavorida pel sorteig extraordinari de la Loteria del “Niño“. Dos milions del primer premi es van repartir a Manises i deu milions del tercer premi van anar a parar a Torrent, la majoria repartits entre els integrants d’una penya valencianista.

El primer premi, el 57.342, s’havia venut en 12 províncies, entre elles la de València, ja que l’administració número 4 de Manises, situada en el número 44 de la carretera de Riba-roja de Túria, va vendre deu dècims per finestreta, per la qual cosa ha distribuït 2 milions d’euros.

A Simat de la Valldigna, una població de tot just 3.800 habitants, una papereria i botiga de regals va vendre un dècim per terminal electrònic, per la qual cosa va repartir 200.000 euros, segons Sergi Escrihuela, propietari del comerç, qui va indicar que es desconeix la identitat de la persona agraciada.

Del segon premi, el 21.816, es van repartir algunes sèries i dècims solts a la província d’Alacant, com en el despatx del carrer Aigües número 2 de Benidorm, en l’administració número 2 de l’avinguda de la rambla número 24 de Sant Joan d’Alacant i en el despatx del carrer La nostra Senyora de Montserrat número 4 de San Miguel de Salinas.

El segon premi també va deixar pessics a la província de València, amb alguna sèrie i dècims solts venuts en l’administració número 3 d’Aldaia, situada en el centre comercial Bonaire; en l’administració número 3 de Manises, en el número 5 del carrer mestre Guillem; i en l’administració número 5 de Paterna, situada en el centre comercial Heron City.

El tercer premi, el 26.706, va ser més generós amb la Comunitat Valenciana, ja que 40 sèries d’aquest número es van vendre en l’administració número 1 de Torrent. situada en el número 33 del carrer Ramón y Cajal.

En total, aquesta administració ha va repartir 10 milions d’euros, la majoria a la penya valencianista Les Cagarneres. Fuentes d’aquesta administració *torrentina va indicar que encara que van reservar el número complet, deu de les sèries van ser adjudicades finalment a una administració de loteria de Valladolid.

En total, a Torrent, una població de 80.000 habitants de l’àrea metropolitana de València, es van vendre 40 sèries i entre els més afortunats es troba li penya valencianista Les Cagarneres, als quals van vendre 275 dècims, que significa un premi de 6.875.000 euros que “està molt repartit”.

La resta dels dècims es va vendre per finestreta a particulars, segons es va indicar des de l’administració, on van destapar botelles de cava per a celebrar que van repartir gran part del tercer premi del sorteig del “Niño“.

També un bar pròxim, El Portu, va vendre 17 dècims del tercer premi en participacions, la qual cosa suposa un premi global de 325.000 euros.

En el sorteig del “Niño” de 2020, les administracions i despatxos de loteria de la Comunitat Valenciana van vendre dècims per import de 102,23 milions d’euros, la qual cosa representa un 2,99% més que l’any anterior, la qual cosa representa una mitjana de 20,5 euros per habitant, que la converteixen en la segona autonomia en vendes, només per darrere d’Andalusia.

En tota Espanya, les vendes de la loteria del “Niño” van aconseguir els 732,63 milions d’euros, amb un increment del 0,24% i un despeses mitjà per habitant de 15,68 euros.

Per províncies, a València es van vendre dècims per valor de 57,83 milions d’euros (un 3,58% més) amb una despesa mitjana de 22,70 euros per habitant; a Alacant es van vendre dècims per 34,77 milions (un 2,47% més) i una despesa mitjana de 18,91 euros; i a Castelló es van vendre dècims per 9,62 milions (un 1,36%) i una despesa mitjana de 16,69 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia