La Falla Gran Via del Sud serà l’encarregada, demà dissabte, d’encetar l’agenda de les presentacions de les distintes comissions de la localitat. Aquest dissabte 11 de gener, no serà una presentació a l’ús per a aquesta comissió, donat que serà la del seu 40 aniversari. Els quatre màxims representants d’aquesta comissió per a l’any 2020 han parlat amb l’equip de Betera.com perquè les veïnes i veïns puguen conéixer-los de més a prop.

D’aquesta manera, Marta, Karen, Maties i Vicente Manuel (conegut per tots amistosament com ‘Rullo‘) ens han contat com se senten a hores d’ara.

Vicente Manuel Miret i González (Rullo), President de la F.G.V. Sud

Vicente Manuel Miret i González, tal com ja ens va contar fa un any, du tota una vida dedicada a la seua falla. Són ja 35 els anys de faller a aquesta comissió, donat que tan sols tenia 5 anyets quan els seus pares van apuntar-lo. Ja fa 19 anys que porta exercint el càrrec de president, de manera consecutiva. Tal com ell mateix menciona, la idea va sorgir inesperadament. La Falla no passava pel millor moment i el president anterior deixava el càrrec. Així, van eixir en 3 mesos dos presidents distints que no van voler continuar i, finalment, gràcies a la que hui és la seua dona ( José) i la seua germana (Isabel), el van animar i ajudar a ser ell qui portara a terme aquesta funció.

Cal recordar que Rullo va tindre l’honor de ser ja el president del 25 aniversari d’aquesta comissió i en aquest 40 aniversari confessa sentir-se “molt orgullós del treball realitzat”, ja que quan va agafar ell el càrrec la situació de la Falla no era molt bona (com hem comentat abans) i gràcies al treball i l’esforç dels directius es va poder tirar endavant.

De tots aquests anys, indica que tots els moments han sigut especials. “En el 25 aniversari vam aconseguir el 1r premi en la falla infantil, però sense dubte arribar al punt més alt en 2011 fou la cosa més emotiva que vam viure en aquella època”, detalla. “Aconseguir que la falla estiga molt activa en activitats, també ha sigut molt important perquè hem fet moltes coses, festes, setmanes culturals, balls regionals, campionats de Truc, visites turístiques, activitats infantils, mascletà des de manuals, playbacks i tota classe d’activitats per a tots els fallers”, afegeix.

Des de fa uns mesos, aquesta comissió està realitzant diverses activitats i actes centrats en aquest 40 aniversari. En aquest sentit, Vicente Manuel ens explica que aquest exercici faller serà molt especial i hi haurà tota mena d’activitats per als més menuts, joves i més majors, on s’espera que la gent disfrute al màxim.

Així mateix, promet que la de demà serà una presentació emotiva, ja que s’ha preparat amb molt de temps. L’eixida dels nous representants serà emocionant igual que la pujada del teló, esperant que siga gust de tots. Així mateix, desvela que “per al final s’espera una sorpresa gran amb la finalitat de què el públic la disfrute al màxim”.

Quan li preguntem pels seus companys d’aquest 2020 (Marta, Karen i Maties) ens diu que “són uns representants magnífics, fallers de sang i de cor”. Així, espera disfrutar moments meravellosos amb ells i que aquest any quede marcat per sempre.

D’altra banda, als 265 fallers de la comissió els deixa el següent missatge: “que disfruten al màxim, que s’obliden dels problemes de la vida diària, que fem falla junts cada vegada millor i que visquen uns dies plens de diversió, amb tolerància i amistat. Els desitge que aquestes falles siguen molt divertides per a tots i que siguen inoblidables”.

Finalment, vol donar les gràcies a tota la gent que fa possible tirar endavant la Falla Gran Via del Sud, directius, fallers, col·laboradors, artistes fallers i que, entre tots, seguisquen “fent festa, fent falles i fent història”.

Marta Piá i Vila, Fallera Major de la F.G.V. Sud

Per la seua banda, Marta Piá i Vila forma part de la comissió de la Falla Gran Via del Sud des dels seus 17 anys d’edat.

Des de ben xicoteta el seu somni era ser Fallera Major de la seua falla i per fi ha pogut complir aquest somni. “Em sent molt agraïda a la meua comissió per fer-me Fallera major aquest any, ja que és un any molt important al fer 40 anys de falla i d’història”, especifica.

Segons ens conta Marta, quan eres una de les màximes representants de la comissió “tens molta responsabilitat i has de dedicar temps per a fer-ho el millor possible”. En aquest sentit, indica que “sense el suport de la meua família i amics aquest somni no seria possible, són un gran suport i pilar fonamental”.

Aquesta jove espera aquest dissabte ànsia i molts nervis. “Serà un dia molt especial per a mi com també aquestes falles, les quals seran úniques de segur”, comenta.

Quan ens parla de Rullo, Karen i Maties, menciona que “la relació no podria ser millor tant amb els meus xiquets com amb Rullo. Aquest somni i il·lusió la compartim els quatre junts i de segur que passem un any de somni”.

Així mateix, a les falleres i fallers de la Falla Gran Via del Sud els assegura que “tots junts farem d’aquest 40 aniversari un any especial i unes falles màgiques sense dubte”. Per finalitzar li dona les gràcies a cada un dels fallers perquè sense la comissió tot açò no seria possible i són la peça fonamental.

Karen Ibáñez i Martínez, Fallera Major Infantil de la F.G.V. Sud

Karen Ibáñez i Martínez és la més menuda dels quatre representants. Ella és fallera des que va nàixer, ja que té 10 anys d’edat i és fallera des de fa 10 anys també.

Ella tenia moltes ganes de ser Fallera Major Infantil, tot i que amb molta espontaneïtat ens confessa que “no va ser molta sorpresa perquè m’ho olorava”. Siga com siga, està molt contenta entusiasmada de poder representar a aquesta comissió en el seu 40 aniversari.

Eternament agraïda als seus, comenta que gràcies a ells i la seua col·laboració pot ser fallera major. Sobretot, li dona les gràcies a la seua iaia, els seus pares i també als seus oncles per poder disposar de la seua casa.

Aquest pròxim dissabte l’espera amb molta il·lusió i té un poc de nervis. A més a més, ens indica que la seua relació amb els altres tres representants és molt bona i està contenta de tindre’ls al seu costat. “Maties és molt bon xiquet, Marta és la meua cosina i Rullo, encara que és un punxa, però el vull molt”, detalla.

Per a finalitzar, Karen desitja a totes les seues falleretes i fallerets que disfruten amb ella i que espera representar-los bé i que “Visca la Falla del Sud”.

Maties Marqués i Durá, President Infantil de la F.G.V. Sur

Finalment, Maties Marqués i Durá té 13 anys i és faller des dels 10 anys. Ser president infantil era un dels seus somnis més desitjats, “encara que va ser una gran sorpresa quan van vindre a ma casa a dir-m’ho”, explica. En aquest sentit, se sent molt feliç i al mateix temps orgullós.

Ell mateix ens comunica que té una gran responsabilitat, ja que representa a la comissió infantil al costat de Karen i “donaria les gràcies a la meua família per l’esforç tan gran que estan fent, ells m’acompanyen a tots els actes i mai em deixen sols”.

L’arribada d’aquest dissabte i de les falles l’espera amb moltes ganes i il·lusió i indica que està molt nerviós.

Dels seus acompanyants de viatge menciona que hi ha tingut molta sort. “Ens duguem els tres molt bé i estic segur que disfrutarem al màxim d’aquestes falles” explica.

D’altra banda també desitja que tots els fallers i falleres “disfruten al màxim i tot el que puguen d’aquestes falles tan especials en el nostre 40 aniversari”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia