Segons ha donat a conéixer l’Ajuntament de Bétera, a través d’una nota de premsa, des de l’àrea d’Urbanisme i Aigua d’aquest consistori, s’està desenvolupant una obra de millora de la xarxa d’aigua del nucli urbà. Aquestes obres s’estan realitzant a causa de l’antiguitat de les canonades, les constants fugues i la important pèrdua d’aigua que pateix la xarxa actualment, de al voltant d’un 80%, a més de l’existència d’aigua no controlada per la falta de comptadors.

Segons s’explica, aquestes manques comporten problemes mediambientals i econòmics que es volen esmenar gràcies al projecte “Renovació de la Xarxa del Nucli urbà”, que en aquesta primera fase vol reduir les pèrdues a valors acceptables, millorant també la pressió que arriba als domicilis de Bétera.

En aquesta primera fase es desenvoluparan diferents actuacions, d’una banda, controlar l’aigua dels pous amb la instal·lació de comptadors generals en diferents punts del tram de la xarxa. A més, inclou una campanya de detecció de fugides, perquè actualment es compta amb 80 punts afectats, aproximadament. També entra la renovació d’una part de la xarxa antiga, que està obsoleta. Aquest projecte compta amb un total de 900.000 euros/IVA inclòs per a la reparació i modernització de la xarxa. Aquesta obra va eixir a licitació, sent l’empresa “Aigües de València” l’adjudicatària per a la seua execució.

Actualment tot el casc forma part d’un mateix sector, i amb aquestes obres es vol dividir en 9 sectors perquè funcionen de manera independent.

Des de l’Ajuntament de Bétera s’informarà de tots els talls programats amb antelació a la població, encara que poden produir-se talls inesperats per trencaments no previstos, així com variacions en la pressió que arriba als habitatges. Per aquest motiu, s’agraeix la comprensió veïnal i es demana disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres de millora.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia