La Falla La Barraca de Bétera viurà demà dissabte, 18 de gener, el seu gran dia. Al voltant de les 17.00 hores, l’Auditori de la Casa de Cultura del municipi acollirà la presentació de la comissió actual, la qual actualment supera els 200 membres. Daniela, Sandra, Pablo i Francisco Miguel, són els màxims representants de la Falla La Barraca 2020. Betera.com ha parlat amb ells, per a conéixer millor com estan a hores d’ara.

President de la Falla La Barraca, Francisco Miguel Sandiego i Campos

Francisco Miguel Sandiego i Campos duu des de l’any 2008 sent faller de La Barraca i al càrrec de la presidència està 9 anys. Com ell ens explica, al ser tants anys president, cada any té una cosa nova i emotiva a recordar però especialment recorda l’any 2014 perquè van guanyar el primer premi del monument infantil. “Recordar el rostre d’il·lusió i alegria dels més menuts fa goig”, confessa. Però a més a més, també recorda com especial l’any 2015, per primera vegada fou la seua parella Mireia.

Tot i que és un càrrec de responsabilitat i temps, reitera que amb el suport de la família, la parella i la directiva tot ix.

Quant a la presentació d’aquest dissabte, no ens vol desvetlar massa però ens comenta que ja ho tenen tot pràcticament a punt. “Algun detall que et puc anunciar és que la temàtica serà d’una pel·lícula infantil de Disney, prou famoseta”, ens avança. “També et puc dir que enguany hi ha bastant gent jove d’entre els 15 i 20 anys, cosa que abans no hi havia massa”, prossegueix.

Quant als seus companys d’aquesta etapa, destaca que amb els infantils és molt bona. “A Daniela la conec des que forme part d’aquesta falla i tinc molt de tracte amb ella. Pablo és bastant més tímid que Daniela, però al final et fas amb ell i és un xiquet molt afectuós”, explica. “Quant a Sandra, és cert que la conec menys perquè és fallera de la comissió des de fa només 5 anys, però és una persona molt implicada en el Món Faller i a poc a poc vaig coneixent-la”, indica.

Per a finalitzar, Francisco Miguel desitja que totes les falleres i fallers de Bétera puguen gaudir al màxim de les Falles de 2020, tot i que enguany les dates cauen un poc mal. “Sobretot, també desitjaria que les Falles es disfruten amb molta germanor entre totes les comissions, donat que encara que són moltes les persones que treballen perquè n’hi haja de vegades es manca un poc d’aquesta”, detalla.

 

Fallera Major de la Falla La Barraca, Sandra Buendía i Lleó

Sandra Buendía i Lleó és fallera des de molt xicoteta d’una falla de València, però en la comissió de la falla La Barraca fa cinc anys que forma part d’ella.
Ens comenta que mai ha sigut fallera major infantil, però sempre s’ha il·lusionat pensant com seria representar a la seua comissió i enguany s’està complint el seu somni.

“Des de molt xicoteta ha sigut la meua major il·lusió, ser fallera major, però ha sigut una sorpresa representar enguany a la meua comissió”, declara Sandra.

Segons ens explica, ser fallera major és un càrrec amb molta responsabilitat, ja que suposa ser l’encarregada enguany de representar a la seua comissió de la millor manera possible. “Encara que a partir de la meua proclamació hem realitzat alguns actes, el fort arriba a partir de la meua exaltació on tindrem molts més esdeveniments i els espere amb moltes ganes i il·lusió”, menciona.

Com per a la majoria dels màxims representants, per a Sandra la seua família i els seus amics són el pilar fonamental per a realitzar aquest somni. “Sense ells no m’hauria plantejat ser fallera major”, confessa.

“Des de dissabte passat quan van començar les presentacions a Bétera he sentit que el dia de la meua presentació s’acostava acceleradament i els nervis han començat a esclatar. Estic ansiosa que arribe el mes de març amb els actes previs i per descomptat els dies grans de la nostra festa”, detalla la màxima representant al ser preguntada pels nervis del moment.

Sandra també destaca la unió que hi ha entre els quatre representants de la Falla La Barraca per a 2020 i amb la resta de Falleres Majors del municipi. “La sort que hem tingut enguany és que a partir de la proclamació fa uns mesos, hem pogut compartir moltes vivències juntes i açò ha creat una unió molt especial entre nosaltres. No he pogut tindre més sort amb les meues companyes de regnat”, indica.

Emocionada, Sandra també ens explica el que significaria per a ella ser Fallera Major de tot el poble. “Des que vaig arribar al poble de Bétera crec que em vaig enamorar, la gent, les festes i poder ajuntar l’amor que tinc cap al poble i la passió que sent cap a les meues volgudes falles, seria tot un somni per a mi”, comenta. “D’altra banda com a membre que he sigut de la Junta Local Fallera de Bétera he tingut l’honor d’acompanyar moltes vegades a les majors representants del món faller de Bétera, compartir la seua il·lusió i emoció en cada acte i també adonar-me de tota la responsabilitat que el càrrec comporta. Així que poder arribar a ser fallera major de Bétera, seria un altre somni per a realitzar”, afegeix.

Fallera Major Infantil de la Falla La Barraca, Daniela Redondo i Izquierdo

Amb 10 anys, Daniela Redondo i Izquierdo és fallera des que va nàixer. “Fa molts anys que volia ser Fallera Major Infantil de La Barraca i estic molt orgullosa de poder representar a la meua comissió. Encara que tenia el pressentiment que enguany em podrien traure com a màxim representant, el moment que m’ho van dir va ser molt emocionant i feliç”, comenta.

Daniela li dona les gràcies als seus pares per fer possible aquest somni, ja que indica que el suport d’ells és fonamental per poder dur endavant aquest càrrec. “Els meus pares estan més nerviosos que jo i ma mare s’està encarregant de la majoria dels preparatius, fent un gran treball entre els dos”, explica.

Dels seus presidents i la seua Fallera Major, ens assegura dur-se molt bé amb ells. “Ja eren amics meus tots d’abans i Fran es pot dir que és quasi com el meu oncle”, detalla. També té paraules per a les falleretes i fallerets que representa, a qui desitja que s’ho passen molt bé al seu costat. Ara, espera amb ganes l’arribada d’aquest dissabte, sense tindre massa nervis de moment.

President Infantil de la Falla La Barraca, Pablo Siñuela i Lara

Pablo Siñuela i Lara és el més menut dels quatre representants, amb 9 anys. És faller des de fa sis anys i les Falles les viu també intensament. Amb timidesa ens conta que està un poc nerviós de cara a aquest dissabte i a les Falles 2020, però qui més nerviosa està dels tres és sa mare.

Amb emoció i estima destaca, al ser preguntat pel suport familiar, que “Els meus pares m’ajuden molt, però també vull parlar del meu entrenador de futbol i de Fran que canvien els horaris dels preparatius i els partits perquè jo puga arribar a tot”.

Tot i que no s’esperava en cap moment ser president infantil i al principi es va mostrar un poc reticent, després va acceptar aquest càrrec i declara sentir-se molt orgullós de representar a la Falla La Barraca.

Pablo també ens parla dels altres tres representants, confirmant-nos que la relació entre ells és molt bona. “Jo soc molt tímid entre els tres m’ajuden molt”, comenta.

Per a concloure, desitja que la seua comissió disfrute molt amb ell d’aquest exercici i “que siguen molt feliços aquest any”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia