El passat dissabte, 11 de gener, va tindre lloc un dels moments més esperats per a la Falla Gran Via del Sud, la presentació de tota la seua comissió (infantil i adulta) i els seus màxims representants per a 2020.

Al voltant de les 17.00 hores, l’auditori de la Casa de Cultura s’omplia de falleres i fallers, familiars, amics, autoritats municipals i màxims representants del món faller local per a presenciar aquest acte.

Allí, van ser nomenats els fallers i falleres que formen part d’aquesta agrupació. En primer lloc, la senyera i l’estendard arribaven a l’escenari i, posteriorment, era el torn per a presentar als més menuts de la comissió. Aquesta primera part va ser presentada per Paula i Lucia. Per a rebre al grup infantil, entraven a escena la Fallera Major Infantil 2019, Marieta Navarro i Cáceres i el President Infantil 2019, Iván Carrasco i Valls.

Una vegada tots nomenats, es donava pas a rebre al President Infantil 2020, Maties Marqués i Durá i la Fallera Major Infantil de 2020, Karen Ibáñez i Martínez, acompanyada per la seua cort entre forts aplaudiments. L’emoció es palpava en els seus rostres. Després que Marieta i Iván els feren entrega de la seua banda i faixí, respectivament, es dirigien dins l’escenari per a col·locar-se al centre del seu grup de falleres i fallers per a esperar al grup dels adults.

Després d’aquesta primera part, el protagonisme era per als fallers adults d’aquesta falla. Ara eren Adriana Llistó i López, Fallera Major 2019, i Vicente Manuel Miret i González (Rullo), President de la comissió, qui pujaven a l’escenari per a rebre a tot el seu grup de falleres i fallers. Aquesta segona part era conduïda per Paola Valerio i Pastor i Javier Herrero i Muruaga.

Una vegada també nomenats tots, es donava pas a rebre la Fallera Major de 2020, Marta Piá i Vila, acompanyada per la seua cort. Després que Adriana li fera entrega de la seua banda, es dirigia també dins l’escenari per a col·locar-se al costat de Karen. Una vegada tots col·locats, s’obria el teló perquè els allí presents pogueren disfrutar de l’estampa fallera que hi havia dalt l’escenari, celebrant el seu 40 aniversari.

Seguidament, després dels balls tradicionals, era el moment per als diversos Mantenidors. En primer lloc, pujava una de les falleres de la comissió Raquel, com a mantenidora de Karen i posteriorment Emilio pacho com a mantenidor de Marta. Ambdós van tindre paraules molt emotives i especials per a les màximes representants, així com per a la comissió. La nostàlgia estava a flor de pell durant el parlament dels màxims representants 2019 (Marieta, Iván, Adriana i Rullo), emocionant també a tots els assistents.

Tampoc va faltar la recepció d’algunes falles convidades. El regidor de Festes, Manuel Pérez, va ser l’encarregat de tancar els parlaments, recordant amb estima que ell de menut també hi havia format part d’aquesta comissió durant uns anys. Seguidament, es va demanar la presència a l’escenari de l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, per a procedir a escoltar i cantar l’himne de València. La comissió va finalitzar la seua presentació amb els tradicionals Playbacks, per a seguir la vetlada amb el seu habitual sopar de gala on la diversió no va faltar.

A continuació, adjuntem un vídeo amb els moments més màgics de la vesprada. A partir del dilluns, oferirem diverses publicacions de la presentació de la Falla de La Barraca, la qual tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 17.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia