Els coets van començar a ser protagonistes a Bétera dissabte passat, 18 de gener, a partir de les 18.00 hores. Com ja fa uns anys, per celebrar Sant Antoni, les colles coeteres del municipi van fer les seues proves de coets a la vesprada. De 18.00 a 20.00 hores va ser el torn d’Amics del Coet.

Enguany van fer 10 anys participant en la prova de coets. Com ja és habitual, aquesta penya ve ver una xicoteta demostració de les diferents modalitats de tirar coets. Primer, unes passades del carro i les peces que és la forma tradicional, i molt estesa per moltes poblacions. Després, van continuar amb les canyes de Benissanó (són canyes que van en vertical, i del seu extrem superior van caient els coets encesos). Seguiren amb les canyes de Bocairent (són canyes en horitzontal de les quals van caient els coetsencesos). Una vegada finalitzades, van continuar amb la coetà, posant els calaixos en cercle. Els seus socis van anar traguent els coets dels calaixos i encenent-los. Després com a final, realitzaren un tram de la Cordà de Bétera.

  • Fotogaleria Amics del coet:

Al voltant d’uns 35 socis i sòcies van participar en la prova de coets de Fogoners, fent una xicoteta coetaeta a partir de les 19.00 hores. Aquesta colla compleix cinc anys.

  • Fotogaleria de Fogoners:
Per la seua banda, Vol Lliure va participa en el tercer torn. Passades les 20.00 hores, 112 coeteres i coeters començaven a deixar al públic bocabadat, com la resta de penyes.

Fent un inici espectacular, van continuar amb la coetà amb 28 caixons i acabaren amb un final innovador.

  • Fotogaleria Vol Lliure

La Gran Prova dels Coets de les Obreres i Majorals de 2020, va arribar a les 23.30 hores amb la prèvia cremà de la foguera la qual havien preparat pel matí.

Cada majoral va tirar un caixò de coets. La primera Obrera Fadrina, Alba va atrevir-se a eixir amb els Majorals a tirar coets, traguen-se el curs per poder eixir.

  • Fotogaleria Obreres i Majorals 2020
Posteriorment, a les 01.00 hores era l’hora de l’Orquestra ‘Àgora’, amb carpa i calefacció. L’Associació de Comerciants de Bétera va tornar a fer-se càrrec de la barra de beeguda tant a la vesprada com a la nit.
  • Fotogaleria de la festa de cloenda

Imprimir article
Comenta aquesta notícia