L’exalcaldessa de la localitat de Benissanó, Isabel Castellano, va ser absolta fa uns dies dels delictes de prevaricació administrativa, falsejament de document oficial i malversació de fons públics.

Segons les fonts, el fiscal demanava a l’edil del PP més de sis anys de presó per defraudar més de 140.000 euros al seu propi ajuntament durant els anys 2007 i 2011 mitjançant factures falses. Aquesta trama, aparentment, es va estendre a altres consistoris i estava encapçalada per un funcionari a qui també s’ha jutjat, Rafael Parra.

Segons l’acusació, l’exalcaldessa, amb la cooperació dels altres inculpats, adjudicava treballs i encàrrecs «de manera verbal, sense cap preu, ni cap constància del que s’estava contractant» a una societat, Assessors Econòmics Públics, controlada per Parra, interventor i funcionari a Xiva (València).

El suposat funcionament de la trama consistia, segons la fiscalia, a abonar factures a Assessors Econòmics Públics S.L (qui no tenia contracte amb el mateix Ajuntament) “per conceptes genèrics i sense fixar un preu cert” i “al marge de les contractacions previstes en la legislació”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia