L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha convocat una nova edició d’ajudes al Pla Renove de finestres i al Pla Renove de calderes i aerotermia.

Aquestes ajudes van dirigides a la ciutadania, amb l’objectiu de fomentar l’eficiència energètica en les llars de la Comunitat.  El termini per a presentar sol·licituds començarà el pròxim 30 de gener i finalitzarà el 18 de juny d’enguany.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes, les persones físiques propietàries, usufructuàries o arrendatàries d’un habitatge d’ocupació habitual situada en la Comunitat Valenciana, que complisquen amb els criteris que estableixen les convocatòries de totes dues ajudes.

En els pròxims dies, s’obrirà el termini perquè els comerços valencians que vulguen participar en aquesta campanya puguen adherir-se.

Pel que fa al PLA RENOVE DE FINESTRES, la subvenció serà de 90 euros per metre quadrat, dels quals 75 euros els aportarà el propi Ivace, en el cas de renovacions completes de finestres o portes-finestra (envidrament, marc i pre-marc) i els 15 euros restants, l’empresa instal·ladora. La quantia de l’ajuda aportada pel Ivace, no podrà suposar en cap cas el 30 per cent del cost subvencionable. Si es donara aquest cas, l’aportació del Ivace es reduirà fins al límit del 30 per cent. Així mateix, la quantia d’ajuda màxima serà de 3.000 euros per habitatge en el qual se substituïsquen les finestres i portes-finestra.

Per a sol·licitar aquestes ajudes, s’haurà de complir amb una sèrie de característiques tècniques, d’acord amb les especificacions recollides en la resolució de la convocatòria, que es pot consultar íntegrament, en el següent enllaç: Pla Renove de finestres.

En el cas del PLA RENOVE DE CALDERES I AEROTERMIA (energia renovable), la finalitat és la renovació de les calderes de calefacció i aigua calenta actuals per altres d’alta eficiència energètica, per la qual cosa per a beneficiar-se d’aquestes ajudes s’han d’adquirir calderes que utilitzen com a combustible gas natural o gasos liquats del petroli, que estiguen dotades d’una potència entre 15-70 kW i siguen de molt alta eficiència energètica (de condensació d’alt rendiment).

Les ajudes aniran des dels 250 euros fins als 800 euros, en funció de la mena d’instal·lació i classe d’eficiència. D’aquesta forma, aquells ciutadans que substituïsquen les seues velles calderes rebran  un descompte de 50 euros, que realitzarà l’empresa instal·ladora i una ajuda de 250 euros del Ivace, que es realitzarà mitjançant transferència bancària.

Es pot consultar tota la informació d’aquestes ajudes, en el següent enllaç: Pla Renove de Calderas y Aerotèrmia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia