L’Ateneu de Bétera ha preparat per a aquest cap de setmana un programa doble d’activitats.

Així, el dissabte 25 de gener, tindrà lloc l’espectacle de la companyia “Canta Canalla” sota el títol “Revolucions per a menuts”. Aquest serà a les 19.15 hores en la Plaça del mercat, 5.

Aquest grup es presenta de la següent manera: “Som quatre xiquets i una xiqueta, tenim més de 150 anys i ens vam conéixer
mentre construíem un iglú a la Lluna. Ací a la Terra ens vam posar un nas roig i vam decidir ajuntar-nos per fer música, contagiat la bogeria i ballar com un mira-sol. Som el que som i poca cosa més, guitarra, baix, teclats, veu, bateria, quatre acords, alguns cors, un parell de solos i una màquina de fer bambolles”. 

D’altra banda, el diumenge 26 de gener aquest mateix espai acollirà la representació teatral “Enderroc de Reines”. La companyia de teatre “Zorongo Teatre” actuarà a les 19.00 hores.

El que conta la representació és la vida de Jaume I, representat per Dídac Moreno, i de les seues esposes, Elionor i Violant, amb una posada en escena atrevida que no deixarà indiferent a ningú. Un Jaume I humanitzat apareixerà sobre les taules en les quals no faltarà la història ni tampoc la llegenda que envolta a aquest personatge.

La primera dona del conquistador, Elionor de Castella, serà interpretada per Merxe Leal. D’altra banda, Arianne Olucha donarà vida a Violant d’Hongria. Les esposes es convertiran en les grans protagonistes de l’obra amb un enfrontament constant que acabarà per transformar-se a complicitat.

Cal apuntar que es tracta d’actors amb una àmplia trajectòria professional. Així, Merxe Leal va ser premiada, per tercera vegada, com a millor actriu en el certamen ARTIC de Torrent, mentre la jove actriu Arianne Olucha ha desenvolupat el paper de Julieta Capuleto en ‘Romeo y Julieta’ i ha format part de ‘Los Miserables’. També cal destacar que el seu autor, el poeta i dramaturg castellonenc R. Huedo és Premi Miquel Peris de Poesia 2011 per la seua obra ‘Melangia de mar esquiu’, Premi Castell de Suera de Poesia amb ‘Naufragi’ o Premi A. Botiguer de Narrativa Breu de Jaén 2011 per ‘Melodia’.

En definitiva es tracta d’una cita amb la història del nostre territori d’una manera entretinguda. La companyia valenciana de teatre farà les maletes per actuar el pròxim diumenge 10 de setembre al Teatre del Raval de Castelló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia