Després de ser suspés a causa de la pluja i el temporal del passat diumenge, Bétera celebrarà aquest pròxim 26 de gener el tradicional acte de Benedicció dels animals. Cap a les 12.00 hores del pròxim diumenge, el recinte de l’Albereda de la localitat acollirà la tradicional benedicció dels animals a càrrec del rector de l’Església de la Puríssima (Don Vicent), després de la seua suspensió el passat diumenge pel temporal de pluja i vent.
La Germandat ‘La Dolorosa’ és qui sempre s’encarrega de col·laborar amb el rector en la benedicció, donant els tradicionals rotllets a cada animal beneït. A més a més, enguany en aquesta festa s’ha involucrat també una altra associació, a banda de ‘La Dolorosa’ que durà a terme la seua tasca habitual. Es tracta de l’associació de cavallistes, formada per 23 membres.
A les 10.00 hores, els cavallistes es concentraran al Jonqueral de Bétera (si aquest espai es troba en condiciones a causa del passat temporal. Allí es convida a un esmorzar popular als cavallistes, carreters i genets. Posteriorment a la missa habitual dels diumenges de l’Església de la Puríssima, tindrà lloc la benedicció. El recorregut es canvia i els cavallistes eixirem en fila seguits. La dolçaina i el tabal aniran a per ells  per a acompanyar-los cap a la benedicció.

 

La Colla de Campaners de Bétera, també participarà en la benedicció dels animals amb el corresponent toc de campanes per a aquesta celebració. Així, a la Torre Campanar de la Puríssima Concepció, es procedirà al vol menor a l’eixida de l’església cap a l’Albereda. Posteriorment, es procedirà al vol menor d’inici de la benedicció dels animals. Així mateix, durant la benedicció es realitzaran diferents vols menors cada 15 minuts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia