Des de fa dues setmanes, Bétera està acollint les presentacions de les distintes comissions falleres de la localitat. D’aquesta manera, aquest dissabte 25 de gener serà la Falla l’Albereda qui presente a les seues Corts d’Honor, encapçalats per la xiqueta Andrea Toral i Navarro acompanyada pel xiquet René Moreno i Ferreres, així com la senyoreta Vanessa Navarro i Clavel acompanyada pel President Isaac Rodríguez i Gutiérrez.

Betera.com ha entrevistat als quatre màxims representants per saber tots els detalls respecte a la presentació de demà i, de pas, conéixer millor als encarregats de representar aquest 2020 a aquesta falla, la qual ha aconseguit créixer un poc més i ara la formen 60 adults I uns 45 infantils aproximadament. Molt amablement, ens han atés i açò és el que hem pogut descobrir:

Isaac Rodríguez i Gutiérrez

Com ja ens va explicar l’any passat el seu president, Isaac Rodríguez i Gutiérrez, la Falla l’Albereda fa cinc anys que està en actiu. Tot va sorgir quan un grup d’amics va decidir començar aquesta aventura en molt de treball i il·lusió, decidint també que Isaac estiguera al càrrec de la presidència de la comissió.

Segons ens indica Isaac, d’aquests cinc anys guarda en el record “cada una de les cremaes de tots els anys, perquè són moments de molta emoció, alegria i satisfacció d’haver acabat un any tan bé i de tornar, d’altra banda, a començar de nou”.

Des de fa uns dies, la Falla L’Albereda està preparant la seua presentació amb molta dedicació perquè isca perfecta i siga inoblidable per als màxims representants, “però també per a tots els fallers, ja que per a nosaltres és un dels actes més importants”, menciona el seu President.

Quant a la relació que té amb la resta de màxims representants, Isaac ens comenta que “a René el conec fa 4 anys quan la seua família es va apuntar a la falla. Ell és un homenet dels que fan falla, donat que sempre està disposat a tot i és molt volgut pels més menuts, sempre”. “Andrea, és tímida I molt bona xiqueta i es fa de voler quan la coneixes i Vanessa és una part fonamental d’aquesta comissió, gran amiga i magnífica fallera”, prossegueix.

Finalment, el president de la Falla L’Albereda comenta que ja hi ha arribat el moment desitjat per tot faller i que “amb respecte i amb germanor, cal gaudir d’unes bones falles”.

Vanessa Navarro i Clavel

Vanessa Navarro i Clavel és fallera des que tenia 3 anys i forma part de la Falla l’Albereda des de la seua fundació, fa cinc anys.

Segons ens comenta, és Fallera Major “perquè era la il·lusió de la meua filla, i ara sí que s’ha convertit ja en la meua il·lusió”. I és que cal recordar que la Fallera Major Infantil de 2020 és la seua filla, Andrea.

Vanessa ens parla de la responsabilitat que es té “perquè sempre has d’estar disposta per a anar a qualsevol acte que ens conviden, afegint el temps que dediques per a fer proves i triar tot el necessari per a aquest any”. En aquest sentit, li dona les gràcies als seus pares “perquè sense ells no podria fer açò. Són un pilar fonamental per a mi”

“Ara és el moment que soc realment conscient del meu càrrec. La part positiva de compartir amb la meua filla aquest any és que anem juntes a tot i la veig disfrutar des de primera línia. La part negativa és el doble dolor de cap a, l’hora de preparar-ho tot”, explica quan se li pregunta sobre com resulta ser mare i filla falleres majors el mateix any.

D’altra banda, assegura estar prou tranquil·la per al dissabte, “però sí que pense en la signa del llibret. A més, amb la crida sí que em pose un poc nerviosa, ja que no m’agrada parlar en públic”.

Quant a la relació amb els seus tres companys d’aquest somni, indica que “de la meua filla poc a dir. Espere que ho disfrute”. “El president infantil, és el fill d’una de les meues millors amigues i per a mi és quasi com un fill més, i la meua filla no podria tindre millor company”, afegeix. “El President és un dels meus millors amics al costat de la seua dona. Sense ells no m’haguera plantejat el fet d’estar ací, ja que els tres començarem aquest projecte amb molta il·lusió”, matissa.

Amb la il·lusió i emoció d’enguany, Vanessa confessa que no s’ha plantejat mai en la vida el fet de ser Fallera Major del poble, donat que és conscient que es necessita un temps que ella no té. Per concloure, espera que enguany “disfrutem un poquet més que l’anterior, tant els fallers que estan des del principi com els nous i que continuem així, a poc a poc formem una gran família fallera”.

Andrea Toral i Navarro

Amb 8 anys, Andrea Toral i Navarro, està en tercer de primària i representarà enguany als més menuts de la seua falla. És fallera des que va nàixer i de la Falla L’Albereda ho és des dels seus inicis. Doncs, sa mare Vanessa és una de les fundadores d’aquesta comissió.

“Era un somni meu que s’ha complit i, a més a més, tinc la sort de què ma mare va dir que sí quan li vaig demanar que m’acompanyara en aquesta aventura”, detalla amb emoció Andrea.

Aquesta xiqueta també és conscient de la responsabilitat del seu càrrec. “Sé que he d’estar disponible per a qualsevol acte que em requerisca la meua falla i, per tant, sé que he de dedicar-li molt de temps”, declara. “També dediques temps a anar a les proves dels vestits, etc. Per això, vull agrair als meus iaios que sempre estan ahí i sobretot ma mare que també està per a tot”, matissa.

Al contrari que sa mare, Andrea ens confessa que està molt nerviosa per a demà i també per a les Falles “Perquè vull que m’isca tot bé”.

Al parlar de la resta de representants, reitera que li feia moltíssima il·lusió que sa mare fora la Fallera Major. D’altra banda ens comenta que en “el president Infantil és un dels millors amics del meu germà i per a mi és com de la família i el President és amic de ma mare de fa molt de temps i és com un oncle”. Finalment, ens assegura que “gaudirem molt d’aquestes falles i que ho passarem molt bé”.

René Moreno i Ferreres

René Moreno i Ferreres serà el President Infantil de la Falla L’Albereda aquest 2020, amb 12 per a 13 anys d’edat.

Forma part d’aquesta comissió des de fa quatre anys i ens confessa que no s’hi havia plantejat mai representar a la seua falla “però Andrea m’ho va demanar i vaig acceptar acompanyar-la”. A hores d’ara, explica que és un gran honor representar a la comissió infantil, ja que serà el segon president que ha tingut la comissió.

Convençut de què representar a tota la comissió és molta responsabilitat, li vol transmetre als seus pares i família que sap que “estan fent un gran esforç per a mi. La que està aguantant-ho tot és ma mare… jo li renegue moltíssim … Però ahí està aguantant … Sense ella no seria possible … La vull moltíssim”, destaca.

“Estic un poc nerviós per al dissabte, donat que és uns dels dies més importants per a mi. A més, tinc ganes que arriben les falles per a disfrutar amb tots”, revetla.

Andrea, Vanessa i Isaac són una família per a ell. “Els meus pares són de fora i en Bétera no tinc família. A Vanessa la conec des de fa 9 anys. Soc molt amic del seu fill Guille i a Andrea la conec des de ben menuda. Tots ells són la família que no tinc a Bétera. Isaac és el meu ‘presi‘. El vull molt, el conec fa 4 anys, però com si fora tota la vida. No podria tindre millors representants per acompanyar-me”, indica.

René desitja que tota la comissió disfrute de les Falles com ho farà ell i com a punt final victoreja allò de… “Visca la falla l’albereda!!!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia