El passat divendres, 24 de gener, va tindre lloc a Bétera una xarrada informativa sobre la nova creació de comparses de Moros i Cristians a la localitat. Aquest va tindre lloc a les 20.00 hores al Saló de Plens del Castell del municipi, anant dirigit a totes aquelles persones interessades en la citada creació.

Diferents ciutadans i ciutadanes van acudir a aquesta cita. La xarrada va estar encapçalada pel regidor de Festes i Tradicions, Manuel Pérez, qui va estar acompanyat per un membre de la comparsa d’Ontinyent Enric Andrés de l’esquadra Lleials a Jaume I i dos membres de la Comparsa Cristiana El Cid de Bétera. Aquesta última és la comparsa pionera d’aquesta festa i Primera Comparsa Cristiana a Bétera. Durant la reunió, Manuel Pérez va indicar que la iniciativa de celebrar la festa de Moros i Cristians a Bétera va sorgir durant la passada festivitat del 9 d’octubre. Així, alguns veïns i veïns de Bétera es van mostrar predisposats a dur a terme aquest esdeveniment, de manera permanent, durant cada 9 d’octubre. En aquest sentit, la festivitat representaria fets reals de la zona, regint-se un poc per la nostra història.

El membre de la comparsa d’Otinyent va exposar la proposta i els actes que es podrien realitzar i representar a la localitat, tals com l’ambaixada, la batalla (alargo) i les entrades. També va explicar els cursos que s’han de fer per tindre tots els permisos corresponents per poder manipular la pólvora durant el conegut com “alargo“, així com la manera d’adquirir els vestits adequats.

D’altra banda, els membre de la comparsa El Cid també van convidar a la gent i les diferents associacions locals a participar de qualsevol manera possible en aquesta festa. A més, van obrir les seues portes a tota aquella persona que desitge participar o efectuar alguna suggerència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia