Saps què és el Batxillerat Internacional? El Col·legi Mas Camarena informa d’aquest model educatiu de gran prestigi que s’imparteix per tot el món 

Has sentit parlar del Batxillerat Internacional?, Quines eixides té per als joves?, Quins avantatges té per al teu fill?, És en anglés?

Informa’t en la reunió del Col·legi Mas Camarena, el 3 de febrer a les 17:30h, organitzada per a famílies externes del centre.Enguany el seu Diploma del Batxillerat Internacional, corresponent a  1r i 2n de Batxillerat Nacional s’imparteix en 3 modalitats  100% en espanyol, 100% en anglés,  o bilingüe. Compta ja amb la 4t promoció de Batxillerat Internacional i els nostres alumnes han obtingut grans resultats acadèmics i personals. Per això, el col·legi es troba immers a implantar tots els programaes de l’organització del Batxillerat Internacional.

L’aval d’aquests anys d’experiència amb aquests programes internacionals són els seus resultats, la qualificació mitjana dels estudiants del món que realitzen aquest batxillerat és de 29,6, mentre que Mas Camarena, compta amb 32,4 dels 35 que es poden obtindre en aquest sistema. Tot un assoliment per a l’última promoció de Batxillerat Internacional Mes Camarena i la seua comunitat educativa.

El programa del Diploma de Batxillerat Internacional  suposa dedicar moltes hores d’investigació, de laboratori, d’elaborar monografia final i de treball autoregulat per l’alumne. Un estudi més analític i no tan memorístic, el contingut de les assignatures fomenta l’autogestió i la planificació pròpia de l’alumne. “Potenciant joves responsables i preparats per a investigar pel seu compte” ha destacat, Maite Marín, la directora del Complex Educatiu Mas Camarena.

És obligatori cursar-ho en anglés?
Aquesta titulació es pot cursar en l’idioma oficial del país on es curse, per això, en el nostre col·legi es va iniciar en espanyol, però la demanda ha fet que també la cursem en anglés 100% i de manera bilingüe (anglés- espanyol), ha afirmat la coordinadora del Diploma del Batxillerat Internacional. A més ha remarcat que la mentalitat internacional d’aquests estudis va molt més allà de l’idioma, és la filosofia d’una educació creada en global pels millors sistemes educatius existents.

Titulació oficial 
Aquesta titulació es troba al mateix nivell que la titulació del Batxillerat Espanyol, de manera que els alumnes, a més d’anar a universitats extragueres de manera directa, poden accedir a les universitats públiques espanyoles en igual de condicions. Els alumnes obtenen amb les seues 6 assignatures una nota sobre 10, no tenen obligació de cursar les Proves d’Accés a la Universitat Espanyola, però tenen la possibilitat d’aconseguir els 14 punts de les PAU, amb el reconeixement de notes de les assignatures optatives o fent les Proves de Competències Específiques amb les assignatures que ponderen per a la carrera triada, a través de la UNED.

Model educatiu reconegut mundialment 
Aquest model reuneix el millor dels molts sistemes educatius del món per a aportar una visió més global de l’educació, a nivell mundial s’imparteix amb els mateixos programes en més de 5.175 centres, aconseguint així la seua fortalesa educativa.

El que canvia de forma més substancial amb el sistema espanyol són les fórmules. Es treballa més les diferents destreses, es busca potenciar la comunicació i l’expressió en públic, que aprenguen a buscar fonts fiables. Sobretot se’ls ensenya a pensar de manera crítica, que sàpien raonar la seua resposta, a deduir, en definitiva, no sols es dona valor als continguts, que també, sinó a saber enfrontar-se i resoldre situacions.

El model de l’organització del Batxillerat Internacional compta amb un perfil de l’alumne al qual se li transmet que ha de ser indagador, estar informat, ser pensador, bon comunicador, de mentalitat oberta, solidari, reflexiu entre altres qualitats que es treballen en aquests programes des d’Infantil.

Més enllà de l’acadèmic
Una altra de les seues característiques i diferència és l’assignatura CAS (Creativitat, Acció i Servei) una sèrie d’activitats que complementen el seu currículum, solen ser accions per a col·laborar amb la societat. Implica que els alumnes isquen de l’aula per a fer altres tasques, com efectuar una acció de neteja de platges,recaptar fons per a una ONG o assistir a un centre d’ancians i ajudar-los amb diferents tasques.

Resol tots els teus dubtes
Reunió informativa pròxim dilluns 3 de febrer a les 17.30 en el Complex Preuniversitari Mas Camarena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia