Aquest divendres, 31 de gener, serà un dels dies especials per “Anar caminant a l’escola“.

El Departament Municipal d’Educació i els Centres Escolars conviden a tots els escolars i a les seues famílies a utilizar  el CAMí a l’ ESCOLA per anar i tornar de l’escola

El Camí a l’Escola es un programa municipal que té com a objectius prioritaris els següents:

  • Afavorir progressivament, l’autonomía  dels xiquets i les xiquetes en l’ús de l’espai públic per a trasladar-se quotidianament a l’escola, recuperant els costums  de les ciutats mediterrànees  de presencia infantil als carrers
  • Afavorir progressivament l’organització de l’espai urbà per afavorir els desplaçaments dels escolars per les vies públiques d’accés als centres escolars locals.
  • Afavorir la introducció progressiva  d’hàbits de vida saludable mijançant  l’ús de l’espai públic per anar caminant a l’escola evitant, quan estiga possible,  transport que afavoreix el sedentarisme i la contaminació ambiental.
  • Afavorir el reconeixement de l’espai públic com a pròpi, aprenent a fer-lo servir  de manera gratificant i socialitzada.

En aquest programa també col·labora l’Associació de Comerciants de la localitat. Per a tal efecte, es va dissenyar un protocol d’actuació perquè els comerciants de la ciutat poden avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. Els comerços disposen d’un llistat de telèfons i d’un protocol d’actuació. Primer que res hauran de contactar amb els pares. En horari escolar si detecten o tenen constància d’un incident telefonaran a l’escola del xiquet. En cas de ser fora de l’horari de classes i de no fer-se amb els pares hauran de comunicar-lo a la Policia Local i, finalment, també podran usar el 112, el nombre d’emergències.

Els xiquets identifiquen els comerços col·laboradors amb un adhesiu on es pot llegir “Comerç col·laboradorCamí a l’escola”. Els xiquets poden acudir als comerciants del municipi, davant qualsevol problema, ja que ells  sabran com actuar per a posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia