El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest dimecres Oliva, com a zona afectada del passat temporal “Glòria”. Durant la seua visita, Puig ha assegurat que la Generalitat treballarà amb l’Executiu central per a veure “com podem procedir a la recuperació de totes aquestes comarques afectades”, “atesa la nova realitat, ben clara i evident, del canvi climàtic”, al mateix temps que s’ofereix “seguretat d’ocupació” a les poblacions perjudicades.

Durant la seua visita ha estat acompanyat del vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, on han volgut comprovar en primera persones els danys causats en el litoral pel temporal Gloria.

El vicepresident Iglesias ha assegurat que les conseqüències del temporal mostren “les manques del model de desenvolupament que es va implementar al nostre país en les últimes dècades” i respecte a les ajudes del Govern central per a la Comunitat Valenciana, destinades a pal·liar els efectes dels últims episodis climàtics, ha afirmat que s’agilitaran els tràmits perquè “els recursos arriben a la gent al més prompte possible”.

El titular del Consell ha indicat que és necessari “analitzar la situació concreta de cada àmbit” i “cada infraestructura” amb la finalitat de “assumir col·lectivament un debat sobre la realitat del canvi climàtic” i decidir “quines mesures cal adoptar per a garantir la seguretat de la ciutadania”.

El president de la Generalitat ha *insitido en què qualsevol procés de canvi en l’activitat econòmica “s’ha d’alinear amb la sostenibilitat i, en aquest sentit, els *ODS són fonamentals i han de ser una constitució mundial d’obligat emplene”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia