Les presentacions dels màxims representants de les cinc comissions falleres de Bétera continuen. La penúltima comissió en presentar-se serà la Falla Carraixet aquest dissabte, 1 de febrer. A un dia d’un dels moments més esperats per a aquesta comissió formada per 48 fallers infantils i 112 adults, betera.com parla amb els Presidents i Falleres Majors d’aquesta falla per conéixer-los de més a prop i saber tots els detalls per a demà.

Valeriano Moreno i  López, President del Carraixet

Valeriano Moreno i López fa 28 anys que és faller de la Falla Carraixet, formant part d’aquesta comissió des del primer any que va fundar-se.
El mes d’abril de 2018 es va estrenar com a President de la comissió. Ell era el Vicepresident amb l’anterior President, José María Ros i Ros, i al deixar-se aquest la presidència tots els directius van optar per continuar preparant la festa i fer un pas endavant. Va ser així com Valeriano va decidir presentar la seua candidatura com a President. Cal recordar que, en la Falla Carraixet hi ha eleccions a President cada dos anys i sempre s’obri el termini per a possibles candidats.

Segons ens conta el mateix Valeriano, l’experiència en aquest segon any està sent molt positiva “perquè ja la gaudeixes més que el primer any, més controlat tot i amb l’equip de directius la veritat que està sent una experiència molt positiva”.

En aquest sentit, li vol donar les gràcies a la seua comissió per confiar en ell i a tota la seua directiva, donat que al final són tots una gran família. Com no, també té unes boniques i emotives per a la seua dona i les seues filles per estar donant-li gran suport en tot, des de les reunions, els actes i fins a encarregar-se que sempre ho tinga tot a punt per a qualsevol acte.

Els preparatius per a la presentació de demà estan tots controlats i els nervis comencen a sorgir, “però això és una cosa que sempre es té”, segons ens comunica el President d’aquesta falla.

Vale, com el coneixen afectuosament els seus amics i família, ens parla també dels altres màxims representants de la Falla Carraixet per a 2020. “Álvaro és un crack de xiquet, extravertit, inquiet. Segur que no ens avorrirem amb ell”, indica.

D’altra banda, “Érika és un amor. És com de la meua sang, ja que l’he vist créixer. És seria, amable i molt divertida”, comenta.

Així mateix, menciona que “Julia és un encant. També és especial. L’he vist nàixer i créixer en aquesta comissió. És un terratrémol, inquieta, alegre, però responsable”.

Finalment, Valeriano sols desitja que totes les falleres i faller gaudisquen al màxim de cada acte i moment “perquè el temps passa volant i és molt bonic viure totes les experiències junts”. Per concloure, ens transmet aquestes paraules “Que visquen les falles, que visca Bétera i, per descomptat, la Falla Carraixet“.

Julia Garrido i Montagut, Fallera Major del Carraixet

Julia Garrido i Montagut és fallera de la Falla Carraixet de naixement. Per tant, fa 23 anys que forma part d’aquesta família.

Aquesta jove va ser Fallera Major Infantil d’aquesta comissió dos anys consecutius, en 2008 i 2009. En aquest sentit, ens confessa que recorda amb molta estima aquells dos anys perquè els va viure amb molta il·lusió.

Quant a diferències de ser Fallera Major Infantil i Major ens declara que, com anècdota us contaria que no trobe massa. Dins d’una comissió que m’ha vist créixer, que pràcticament m’ha criat, no puc sentir-me major. Per a mi és com si fora encara aquella xiqueta a qui tots cuidaven i em costa veurem com a la màxima representant de la comissió.

D’altra banda, no dubta ni un segon en dir-nos que formava part dels seus somnis representar a la seua falla com a Fallera Major. “Cert és que no esperava que fora tan prompte, però vaig fer una promesa a la meua xiqueta, a Érika, i quan em va dir que anava a ser fallera major infantil per a l’any 2020 no vaig poder negar-me. Havíem de ser falleres majors juntes”, puntualitza.

Cal recordar que, a diferència de la resta, Júlia hi ha sigut primer Fallera Major de tota Bétera que de la seua comissió. “Sí, vaig ser Fallera Major del poble en l’any 2017. Encara és molt prompte per a trobar diferències, ja que no ha començat el meu regnat, No obstant això, estic segura que serà diferent i especial”, comenta.

“Ser Fallera Major del poble és el més gran que li pot passar a una fallera. El que viu una Fallera Major del poble, no tota fallera té el privilegi de poder viure-ho. Però ser Fallera Major de la teua falla, eixa falla que com et deia bans t’ha vist créixer, no té preu. La il·lusió tal vegada siga més gran perquè estàs rodejada dels teus”, afegeix.

Així mateix, Júlia ens explica de manera molt sincera que no ha sigut fàcil afrontar aquest càrrec enguany. “Fa a penes un mes que va faltar el meu iaio i, tant jo com la meua família, no hem pogut prestar-li l’atenció suficient al càrrec, als preparatius i tot el que aquest citat càrrec comporta”, declara.

“Crec que la paraula que millor et contestaria a la pregunta de com em sent és: ORGULLOSA. No pel simple fet de representar a la meua falla, sinó simplement per formar part d’aquesta”, prossegueix en un altre ordre de coses.

Quant als nervis que té a hores d’ara, menciona que “els nervis de cara a la presentació estan controlats. Una vegada arribe el dia no sé què passarà, però si alguna cosa he aprés de les experiències com a fallera major del poble és que els nervis sols fan que et perdes moltes de les coses que passen al teu voltant en dies com aquests. Per tant hem d’intentar controlar-los”, matissa.

Dels altres tres representants, confessa que sols pot dir coses bones d’ells. “Valeriano és una d’aquestes tantes persones que m’ha vist créixer a la falla. Amb ell és quan em sent una xiqueta i sé que ell em veu així, encara que ja no siga aquella xiqueta a qui tots agafaven al braç” detalla.

“Álvaro em farà volar algun dia. És un xiquet que necessites tindre prop i que resulta impossible no voler. Té un punt xulet i una miqueta de mal geni, però no et trobaràs a persona més noble en el camí que aquest xiquet”, explica amb molta estima.

“I d’Érika, que et puc dir d’Érika… Amb Érika passa al revés. Jo he sigut la que l’ha vist créixer en aquesta falla. L’estime com si fora la meua germaneta menuda. Erika és vergonyosa al principi, però quan se solta tal vegada siga capaç de fer-me volar més que Álvaro. Afectuosa com ningú, no hi ha dia que jo entre a la falla i el primer que em trobe és una abraçada d’Érika i espere que per molts anys que passen i molt major que es faça això no canvie mai”, indica.

Ara, Júlia també desitja que tota la comissió gaudisca amb ella d’aquest regnat.

Álvaro Amposta i Pons ,President Infantil del Carraixet

Álvaro Amposta i Pons  13 anys i fa 7 anys que és faller de la Falla Carraixet. Aquest jove tenia molta il·lusió de ser el representant de les falleretes i fallerets de la seua comissió, però va ser una sorpresa perquè no sabia si l’havien presentat com possible candidat. “Estic molt feliç de poder representar a totes les xiquetes i xiquets de la meua falla. Espere estar a l’altura”, indica Álvaro.

Per a ell, els seus pares són un gran suport i se sent afortunat. “Vull donar-los les gràcies per tots els esforços i tot el que fan per mi. Sobretot, agrair-los la il·lusió i alegria que em provoquen cada dia”, confessa.

Per a ell també suposa bastant responsabilitat el fet de ser President Infantil, ja que totes les setmanes hi ha algun acte. “A més, cal dir que em costa estar quietet“, indica de manera molt simpàtica.

Així, declara que afronta aquesta etapa amb molta il·lusió i amb expectatives molt bones per com anirà tot. També comenta que té uns pocs nervis de cara a la presentació, ja que està un poc ansiós. I és que Álvaro està molt content de compartir el seu càrrec amb Erika, Júlia i Valeriano. “Estic molt a gust amb ells. Em ric i divertisc molt amb els tres, sobretot amb la meua companya Érika. La relació amb tots és molt bona”, comenta.

D’altra banda, espera que tota la comissió disfrute al màxim de les pròximes Falles 2020 al costat d’ell. A més, recomana a tots els fallers que, si tenen l’oportunitat de viure el somni de representar a la comissió que no la deixen passar. “És un any inoblidable”, afegeix.

Per finalitzar, Àlvaro remarca que està molt agraït a la Falla Carraixet per confiar amb ell per a aquest càrrec i espera poder representar-los com mereixen. “Mai oblidaré aquest any faller”, destaca.

Érika Poveda i Domínguez, Fallera Major Infantil del Carraixet

Érika Poveda i Domínguez  ara 10 anys, va nàixer l’any 2009 i fa onze anys que pertany a la comissió del Carraixet. “Abans de nàixer ja era fallera. El meu avi va ser uns dels fundadors de la falla i tota la meua família pertany a la comissió”, ens explica.

Ser Fallera Major Infantil de la seua falla era part dels seus somnis. “He vist a moltes amigues gaudir i aquest any vaig decidir fer realitat el meu somni. Els ho vaig demanar als meus pares i ells no ho dubtaren. Tenen molta il·lusió que siga Fallera Major Infantil de la nostra falla”, declara Érika amb molta simpatia.

Aquesta xiqueta és conscient de la gran responsabilitat i el temps que ocupa aquest càrrec, però confessa estar molt alegre de fer aquest càrrec. “Als meus familiars els diria que moltes gràcies per ajudar-me en tot. Us vull molt”, matissa. I és que Érika no pot negar estar molt contenta i orgullosa de representar a la seua comissió,

D’altra banda, també explica que està molt emocionada i nerviosa de cara a la presentació d’aquest dissabte i les pròximes falles.

Les boniques paraules per als seus companys de somni tampoc li falten. “Álvaro, el meu President Infantil, és molt divertit. Segur que amb ell no m’avorriré. Julia, Fallera Major, es pot confiar amb ella, ja que ha complit la seua promesa de ser Fallera Major amb mi. Des de xicoteta Julia sempre a estat al meu costat, la vull molt. I Valeriano, el President, el considere com de la família. Per a mi és el meu oncle. Vale, em dona bons consells, l’estime molt i sé que amb ell m’ho passaré genial”, detalla amb molta estima Érika.

“Espere ser una bona representant. Tindran a la seua Fallera Major Infantil per a tot el que vulguen. Que gaudisquen de les Falles 2020 i espere que siguen unes falles inoblidables per a totes i tots” remarca aquesta xiqueta amb alegria.

“A més, vull afegir que desitge que el poble de Bétera gaudisca de les falles 2020. Les portes del meu casal estaran obertes per a tothom. Visca Bétera, visca les falles i visca la Falla Carraixet“, puntualitza.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia