Bétera va celebrar el passat diumenge, 26 de gener, el tradicional acte de Benedicció dels animals. Cap a les 12.00 hores, el recinte de l’Albereda de la localitat acollia la tradicional benedicció dels animals a càrrec del rector de l’Església de la Puríssima (Don Vicent).
La Germandat ‘La Dolorosa’ és qui sempre s’encarrega de col·laborar amb el rector en la benedicció, donant els tradicionals rotllets a cada animal beneït. A més a més, enguany en aquesta festa s’ha involucrat també una altra associació, a banda de ‘La Dolorosa’ que va dur a terme la seua tasca habitual. Es tracta de l’associació de cavallistes, formada per 23 membres. Ambdós agrupacions van encarregar-se de fer entrega dels rotllets i diversos regalets per als animals beneïts.
A les 10.00 hores, els cavallistes es van concentrar al Jonqueral de Bétera (si aquest espai es troba en condiciones a causa del passat temporal. Allí es convida a un esmorzar popular als cavallistes, carreters i genets. Posteriorment a la missa habitual dels diumenges de l’Església de la Puríssima, tenia lloc la benedicció. El recorregut es va canviar i els cavallistes eixiren en fila seguits. La dolçaina i el tabal van anar a per ells  per a acompanyar-los cap a la benedicció.
A continuació, adjuntem un vídeo recolpi·latori del matí:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia