Ahir dilluns, 3 de febrer, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollia el Ple Ordinari del mes de febrer a Bétera. La sessió plenària tenia lloc a les 18.00 hores.

La sessió va ser de les curtes, durant poc més de dues hores. En primer lloc es va donar compte de tots els assumptes plasmats dins l’ordre del dia. Després d’assabentar al ple dels 6 primers punts, entre els quals es va donar compte de l’expedient sobre sol·licitud d’ajudes a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons per a l’exercici 2020, es va passar al torn de mocions.

En aquest sentit, preguntat per la reunió amb la recentment creada associació empresarial del Polígon de l’Horta Vella (AEMON) per part de la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, el regidor municipal d’Indústria i Comerç, Ximo Gómez, va explicar que “hem rebut, el passat 20 de gener, una subvenció de l’IVACE de 200.000 euros la qual seria una gran injecció econòmica per a aquest sector, ja que compten amb moltes precarietats”. Per la seua banda, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío va matissar que les inquietuds dels empresaris de l’Horta Vella passen per “la millora a l’accés al baixador, que no toca l’afluència de Ferrocarrils, així com la il·luminació d’aquest tram”. Una vegada inclós aquest punt en l’ordre del dia, va arribar finalment el moment de les mocions.

La moció presentada per l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASTECC) per a la declaració de l’Estat de l’estat d’emergència climàtica en el terme municipal de Bétera va quedar damunt la taula, ja que hui dimarts tenia lloc una Junta de Portaveus amb l’entitat on es tractaria tots aquests assumptes amb la citada associació, per treballar colze a colze amb ella.

L’altra moció va ser presentada pel Partit VOX, per a reprovar al PSOE per la seua responsabilitat política en els fets que han sigut objecte de condemna penal per l’Audiència Provincial de Sevilla en el denominat “Cas dels ERE”. Aquest punt no va ser aprovat, amb els vots a favor de Vox, les abstencions de Ciutadans, Mas Camarena-Torre en Conill i els Vots en contra del PP, PSPV-PSOE i Compromís.

Seguidament, es va donar pas als precs i preguntes i a les qüestions dels veïns i veïnes assistents al Ple.

Al llarg d’aquesta setmana, oferirem els vídeos, amb els diferents assumptes tractats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia