(EFE) La secretària general del PPCV i portaveu adjunta en Les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat aquest dimecres en els corredors de la Cambra, que el PP de la Comunitat Valenciana  posarà en coneixement del jutjat que la Inspecció General de Serveis “no ha fet res” per a fiscalitzar les subvencions del Govern valencià a empreses vinculades a familiars del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquestes declaracions s’han dut a terme després d’haver preguntat en el ple a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per les accions de la Inspecció General de Serveis sobre aquest assumpte.

Ortiz ha acusat la consellera de “mentir en seu parlamentària per assegurar que existia un informe sobre la concessió d’aquestes ajudes”. Segons la diputada del PP, “la Inspecció no ha tret cap mena d’informe sobre les subvencions obtingudes pels germans del president”.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’únic organisme que no investiga als germans de Ximo Puig “és justament el primer que havia d’haver-lo fet”, ja que en l’article 30 de la Llei reguladora de la inspecció s’assenyala que l’actuació inspectora s’iniciarà “arran de qualsevol dada obtinguda pel sistema d’alertes”.

Ortiz ha assenyalat que el pla d’actuació d’inspecció general de serveis està penjat en la web, però no existeixen informes dels anys 2016 a 2019 en els quals es diga que les conselleries d’Economia i d’Educació tenen expedients oberts, i l’última, fins i tot, ha demanat que es retorne diners.

En aquest sentit, s’ha preguntat que si hi ha dues conselleries que tenen expedients oberts, i una ha demanat que es retorne diners, “per què la Inspecció General de Serveis no ho sap, no li consta i no ho posa negre sobre blanc?”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia