(EFE) Els vehicles que posseïsquen l’etiqueta “zero emissions” concedida per la Direcció General de Trànsit (DGT) ja poden aparcar de manera gratuïta en la zona blava de València. Així ho ha publicat aquest passat dijous el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP).

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que aquesta iniciativa “podrà ajudar a fer que aquesta ciutat baixe el seu nivell de contaminació d’una manera molt significativa”.

Aquesta nova disposició va ser aprovada per Junta de Govern Local al novembre i està prevista per als dos pròxims anys amb l’objectiu de “potenciar la qualitat de l’aire i descarbonitzar tot el tema de la circulació”, ha manifestat Ribó.

Fins ara a València només els vehicles elèctrics podien aparcar gratis en la zona blava, però amb aquesta ampliació, aquells automòbils que compten amb un xicotet motor de propulsió per a una autonomia estesa i els denominats “híbrids endollables”, capaços de circular de 40 a 60 quilòmetres sol amb bateria, també disposaran d’aquest servei gratuït a la ciutat.

Al seu torn, el Govern de la Nau va aprovar res més arribar a l’Ajuntament de València “una bonificació del 70% per als vehicles elèctrics en l’impost de circulació, la màxima permesa per la llei”, ha recordat Ribó, qui ha explicat que “el distintiu ambiental ‘zero emissions’ expedit per la DGT es pot obtindre en Correus, abonant 5 euros”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia