Aquest dissabte, 08 de febrer, serà una jornada especial per a la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. I és que la secció adulta d’aquesta comissió portarà a terme la seua presentació, on els màxims representants cobraran gran protagonisme. Aquesta falla serà la pròxima setmana, a més, l’encarregada de tancar el torn de presentacions que, al llarg d’aquests caps de setmana s’han anat realitzant a l’auditori de la Casa de Cultura de la localitat. Aquesta agrupació, formada per uns 80 infantils i al voltant de 150 majors, compleix el seu 51 aniversari. Per saber com van els preparatius i conéixer de més a prop a les dues persones que representen al grup de majors, Betera.com els ha entrevistat.

Miguel Lucio Pérez i Pérez, President F.G.V. Est

Fa 9 anys que Miguel Lucio Pérez i Pérez forma part de la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. Aquest és el seu tercer any com a president i tot va ser a causa de quedar-se sense persona que representara aquesta figura, tal com ja ens va indicar l’any passat.

Segons ens comenta, cada any té el seu moment especial perquè amb qualsevol dels seus representants ha gaudit al màxim. “Però sens dubte, el fet de gaudir al costat de la meua filla aquest passat any com a Fallera Major Infantil va ser especial. Doncs, per a mi és un moment difícil després d’haver compartit un any amb ells”, declara.

Dels actuals representants i companys de viatge ens explica que “estaran donant el màxim en cada acte faller o no faller, i que amb tots ells té un tracte especial, bé amb ells o amb les seues famílies”.

D’altra banda, ens indica que “cada any què passa és millor i hem d’aprofitar-lo al màxim, perquè és una gran faena el que porta traure a aquesta comissió endavant”. En aquest sentit, també ens comenta que espera “que enguany siga un any de canvi definitiu respecte a tot el que porta el món faller del poble de Bétera”.

Natàlia Asensi i Enguídanos, Fallera Major F.G.V. Est

Exactament, Natàlia Asensi i Enguídanos és fallera des de ben menuda, des dels 4 o 5 anyets.
“Ser Fallera Major de la meua falla és una cosa que sempre he desitjat, i que mai pensava que arribaria. Ha sigut una grata sorpresa”, ens confessa Natàlia.

Per Natàlia és una gran responsabilitat, perquè representara a la falla que l’ha vist créixer. “El temps, el que puc, menys del que m’agradaria perquè tots tenim la vida un poc ocupada: treball, família, casa, etc.”, així ens comenta Natàlia el ritme que porta en aquesta temporada. En aquest sentit, no s’oblida de la seua família i els agraeix sobretot “la seua paciència i als meus amics el seu suport, que és molt important per a mi”.

Representar a la seua comissió fa que se senta molt orgullosa i sobretot molt feliç, “perquè representaré a la comissió que sempre he portat al cor”, menciona.

Quant a la presentació d’aquest pròxim dissabte, l’espera com el seu primer acte oficial “amb molta il·lusió i molts nervis” perquè vol que tot isca bé. “També tenim el factor afegit de què la Fallera Major 2019 i que em passa la banda és una de les meues millors amigues, i mare de la meua fallereta major infantil, i açò m’ompli de felicitat”, matissa.

Natàlia també té paraules d’estima per a tots els representants fallers de l’any 2020. “Amb els de la meua falla no em puc queixar. Millor no podia haver sigut. Elena, com ja he comentat abans és la filla de la meua amiga, Erik és un poc tímid i al principi era molt vergonyós, però ara ja anem coneixent-se més i no tenim cap problema. Tinc dos solets de xiquets que conec des que vam nàixer. Quant al presi, la veritat, no podia lluir del braç de millor persona. Un home amb sentit de l’humor, i que al mateix temps m’ha guiat, aconsellat, i algun que altra reprimenda m’ha caigut, però l’aprecie molt i estic molt contenta de compartir regnat amb ell”, explica.
D’altra banda, prossegueix indicant que “amb els representants de les altres falles, tinc molt bona relació. Pense que tots ens sentim membres d’un mateix projecte: representar cada u a la seua comissió. Marta, Sandra, Vanessa, Júlia i jo viatgem les 5 en una mateixa direcció i tenim un sentiment comú, que és l’amor a aquesta gran festa com són les falles, creant una gran amistat que espere que perdure en el temps”.

Per a les falleres i fallers de la seua comissió desitja que “gaudim tots junts de tots els actes que tenim, esprement les falles al màxim i els agraïsc la confiança que han depositat en mi com a la seua FM d’enguany”.

Per concloure, Natàlia vol agrair de nou, de tot cor, a tota la gent que ha fet possible que ella siga la Fallera Major de la FALLA GRAN VIA DE L’EST 2020.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia