Com cada any per aquestes dates, el sopar de gala de Sant Valentí de les Obreres i Majorals és un dels moments més esperats per totes les veïnes i veïns de Bétera. Els màxims representants de les Festes d’agost llueixen les seues millors gales per a l’ocasió i preparen per a tots els assistents al citat sopar una vetlada màgica. A Betera.com li agrada conéixer de primera mà com van els preparatius i, per descomptat, qui hi ha darrere d’ells. Així, el nostre equip ha estat parlant amb les quatre Obreres de 2020 per saber més sobre elles i al llarg d’aquesta setmana oferirem una entrevista de cada una. Comencem per la 1ª Obrera Fadrina.

Alba Verdeguer i Gil, 1ª Obrera Fadrina de 2020

Quatre dies després del sopar de Sant Valentí, concretament el 19 de febrer, Alba Verdeguer i Gil complirà 25 anys. El passat 22 d’agost de 2019, es convertia en la  Obrera Fadrina per a l’any 2020 i, a la vegada, en la primera Obrera de tota la seua família. La seua mare i la seua iaia rebien aquesta notícia amb moltíssima il·lusió. El seu pare no es quedava enrere, “ja que encara que no va nàixer a Bétera, viu la festa com el que més”, confessa Alba.

Aquesta jove va estudiar arquitectura i va finalitzar el Màster habilitant el passat mes de setembre. Tot i que enguany és per a ella un any frenètic, donat que la festa requereix molta atenció, no pot estar quieta. Així, està treballant al menjador d’un col·legi, oferint el millor d’ella. Al mateix temps, cursa un Màster Online.

“Reconec que és complicat dur-ho tot endavant, però agraïsc haver acabat ja la carrera perquè així puc dedicar-li més temps als preparatius de la Festa i prestar-li més atenció a cada detall. Són molts actes al llarg de l’any, caps de setmana ocupats i reunions durant la setmana amb els veïns del carrer, entre altres”, ens comenta amb molta dolçor la  Obrera Fadrina.

Amb molta maduresa, Alba reconeix que la família és peça fonamental per fer possible la festa. “Tinc ben clar que sense ells no podria fer aquesta festa. Per tant, els agraïsc enormement tot el seu suport”, declara emocionada. “Encara que estem repartint la feina, hi ha dues figures rellevants en tot el treball: la meua mare i la meua iaia. Elles van amb mi a tot i els assumptes de loteria i totes les labors més pesades s’encarreguen elles. A més, són les que millor m’aconsellen”, indica Alba.

No obstant això, la jove també té paraules d’agraïment per al seu pare, les seues germanes, cosins, oncles, ties i amics. I és que tots s’han bolcat amb ella i l’estan ajudant. “Estan tots encantats”, menciona aquesta Obrera. “La meua cosina és com la meua germana. Ens hem criat juntes”, afegeix.

“Els nervis ja comencen a notar-se, però vam començar amb molt de temps amb tots els preparatius i per al pròxim dissabte ja està tot controlat”, detalla Alba.

“El ball per a la nit de Sant Valentí serà especial perquè ballaré amb el meu amic de tota la vida Cristian Catalá i hem assajat moltíssim perquè isca bé, tot i que els nervis del moment poden derivar en alguna errada. Però després de tot l’esforç que hem fet aquestes setmanes, segur que eixirà”, especifica la jove. En aquest sentit, Alba també li dona les gràcies al grup de professors de Salsa x quatre per la seua ensenyança.

D’altra banda, Alba ens parla de les seues companyes d’aquest any: Paula, Madeleine i Manoli. “No podia haver tingut millors Obreres al meu costat. Madeleine i Manoli són com les meues segons mares i Paula és una gran companya també”, explica. “Sols coneixia un poc més a Paula perquè anàvem a ballar juntes, però a les dues casades no. Però totes han sigut un grat descobriment per a mi”, prossegueix.

De qui tampoc s’oblida els de la seua colla de Majorals. “No podia haver-me tocat millor grup de Majorals. Tots ells ens compten amb nosaltres per a tot i ens involucren en cada iniciativa. Sols tinc paraules boniques per a elles i ells”, remarca Alba.

I és que el rostre d’aquesta jove ja ho diu tot. La il·lusió amb què està vivint cada moment és palpable i està ben segura que s’ho passaran molt bé. “Tots estem molt il·lusionats i, tots junts, estic convençuda que farem una bona festa”, conclou.

Imatge cedida per: Bes Audiovisual (Vicent Bes).
Imprimir article
Comenta aquesta notícia