Andreu Badía i Doménech, és un jove de Bétera de 13 anys i estudia segon de la E.S.O. Qui el conega sabrà que la seua gran passió és la pilota valenciana i destaca en aquest esport. Tant és així, que fa dos diumenges va guanyar el Campionat Autonòmic de Frontó per parelles.

Segons el mateix Andreu ens conta, van ser els seus oncles qui van introduir-lo en aquest esport tan arrelat a la nostra regió. Tindria aproximadament uns quatre anys, quan va començar a interessar-se per aquesta disciplina esportiva. Tot i que per l’edat no ha tingut l’oportunitat de conéixer el popular i mític trinquet de Bétera, sí que ha vist fotos i li han parlat de les instal·lacions. “Els meus oncles, sobretot el meu oncle Paquito, em contava que anava allí sempre i és qui més interés té perquè practique aquest esport”, comenta. Una gran partida que recorda com una gran fita va ser la que li va guanyar Genovés pare a Álvaro de Faura, ja fa molts anys, coneguda com “la partida del Segle”.

Però Andreu, és un xic inquiet i amb ganes d’aprendre. Per aquest motiu, també és alumne del Centre Artístic Musical i el seu instrument és l’oboè. D’aquesta manera, compagina els estudis amb la música i la pilota valenciana, entre d’altres. Així, ens comenta que, de totes les seues aficions, aquella que més temps li ocupa és la Pilota. Doncs, “has de preparar la mà, abans d’entrenar i això du el seu temps. Des que comences a preparar-la fins que acabes pots tardar una hora i mitja llarga”, ens explica.

Andreu entrena a l’Escola de Pilota de Massamagrell dimarts i dijous de cada setmana. Es tracta d’una escola amb molts anys de trajectòria i per ella han passat grans figures com Muedra, Álvaro de Faura, Soro III, Salva, Mónica i Héctor, entre altres. Segons ens comenta aquest jove, en aquesta escola es potencia grans valors com el respecte i el joc amistós.

I és que a Massamagrell encara es viu la tradició per la pilota. “Tots els dimarts al trinquet del ‘Tio Pena’, el trinquet gran, fan partides de juvenils i de professionals. Després tenen el minitrinquet, on entrenem nosaltres”, detalla Andreu.

Andreu anima que els xiquets i xiquets coneguen aquest joc tradicional des de ben a prop perquè “és molt divertit i, encara que siga un esport que ve dels grecs, a València sempre ha estat molt arrelat i seria una llàstima que es perdera”, indica.

A continuació, oferim el vídeo de l’entrevista de Betera.com a Andreu:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia