El Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) acull aquest dimarts, 11 de febrer, un taller impartit per la Fundació Fesord Comunitat Valenciana per a conéixer el llenguatge de signes.

La jornada donarà inici de 17.30 a 18.30 hores per als alumnes de primer i segon d’elemental. Seguidament, s’impartirà el segon torn per als alumnes de tercer i pròxims cursos en horari de 18.30 a 19.30 hores.

Aquest taller tindrà lloc a les aules de l’escola de música del citat centre.

La Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.) és una organització no governamental, sense ànim de lucre, fundada el 26 d’agost de 1978.

La seua labor parteix de la defensa i l’apoderament de totes les persones sordes i les seues famílies respectant la seua identitat, la seua llengua i la seua cultura; de l’enfortiment de la seua xarxa d’associativa; de la defensa i protecció de l’ús de les llengües de signes com un dret fonamental. Es considera una entitat democràtica que es condueix amb els valors de respecte, tolerància, autonomia, llibertat d’elecció, acceptació de la diversitat i igualtat d’oportunitats per a tots i totes.

En ella es federen actualment 12 associacions comarcals i locals i 2 associacions sectorials (joventut i dona).

Aquesta federació pertany a la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) fundada en 1936, que és l’entitat més antiga de persones amb discapacitat del nostre país. A través de la CNSE participen a nivell europeu a la Unió Europea de persones sordes (EUD) i de la Federació Mundial de persones sordes (WFD).

La seua meta final és que les persones sordes i les seues famílies puguen exercir el seu estatus de ciutadania en igualtat de tracte, condicions, oportunitats i beneficis que la resta de la societat. Sempre amb una visió integral, no parcialitzada ni reduccionista de les persones sordes on utilitzar la llengua de signes i usar qualsevol ajuda tècnica per a la comunicació no són opcions excloents entre si.

FESORD CV actua com a via de contacte entre les persones sordes, les seues famílies i la societat per la seua capacitat per a representar i reivindicar els seus drets. D’aquesta manera, participa, executa i posa a la disposició d’aquestes, així com del moviment associatiu, tota la seua infraestructura política i tècnica mitjançant la prestació de serveis de qualitat, garantint el seu compromís per a la consecució de la seua missió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia