El passat dissabte va tindre lloc un dels moments més esperats per a la Falla Gran Via de l’Est, la presentació de la secció adulta de la comissió i de la seua nova representant per a l’any 2020.

Al voltant de les 17.00 hores, l’auditori de la Casa de Cultura s’omplia de falleres i fallers, familiars, amics, autoritats municipals i màxims representants del món faller local per a presenciar aquest acte. L’acte va estar presentat i moderat pels membres de la comissió, Amparo Carrascosa i López i José Vicente Martí i Gravette.

Allí, van ser nomenats els fallers i falleres que formen part d’aquesta agrupació. En primer lloc, la senyera i l’estendard arribaven a l’escenari i, posteriorment, la Fallera Major de 2019, Elena Herrera i Asensi i el President de la comissió, Miguel Lucio Pérez i Pérez, rebien a cada membre.

Una vegada tots nomenats, es donava pas a rebre a la Fallera Major de 2020, Natalia Asensi i Enguídanos, entre forts aplaudiments. L’emoció es palpava al seu rostre. Després que Elena li fera entrega de la seua banda, Natalia i Miguel Lucio es dirigien dins l’escenari per a col·locar-se al centre del seu grup de falleres i fallers. Una vegada tots col·locats, s’obria el teló perquè els allí presents pogueren disfrutar de l’estampa fallera que hi havia dalt l’escenari.

Seguidament, era el moment perquè Miguel Félix i Cases fera de mantenidor i oferira uns versos a Natalia i Elena. El mantenidor també feia al·lusió al decorat realitzat per la comissió, on es representava la ciutat de València de nit amb tres monuments arquitectònics emblemàtics com a protagonistes: El Mercat Central, la Catedral i les Torres de Serrans.

Després, pujava dalt l’escenari el germà d’Elena (Miguel Ángel herrera i Asensi) per dedicar-li unes boniques paraules i fer balanç del seu regnat. Seguidament, la cosina de Natalia (Noelia Rodríguez i Enguídanos) era l’encarregada d’oferir un emotiu discurs a la màxima representant de 2020.

Seguidament, era el torn per al grup de danses de la Falla Gran Via de l’Est i la seua rondalla “La Cordà”, oferint uns balls tradicionals de la nostra terra.

Posteriorment, arribava el moment de l’entrega del corbatí d’Elena i de la seua intervenció. Elena va donar les gràcies a les seues filles, parella, familiars, amics i comissió per tot el suport mostrat durant tot el seu exercici com a Fallera Major de la comissió. Natalia li seguia, donant les gràcies als seus pares, marit i fills per haver-la ajudat a fer realitat aquest somni.

El president de la comissió, també va voler oferir unes paraules de reconeixement a tota la seua família, falleres i fallers.

Durant el tram final d’aquesta presentació no van faltar les sorpreses amb l’entrega de presents per part de persones importants per als màxims representants. La visita de les altres comissions falleres tampoc va faltar. Abans de finalitzar l’acte, pujava dalt l’escenari la Fallera Major i la seua cort, acompanyada de representants de Junta Local Fallera. El regidor municipal de Festes, Manuel Pérez tancava el torn d’intervencions, dedicant-li unes paraules a Elena i Natalia. Finalment, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, pujava dalt l’escenari per procedir a escoltar i cantar l’himne de València.

Els play-backs, serien els encarregats de tancar tot l’acte.

Després d’aquesta primera i emocionant presentació, ara li toca a la secció infantil viure el seu dia. Aquest màgic moment arribarà el dissabte 22 de gener.

A continuació, oferim un vídeo de la vesprada del passat dissabte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia