Els joves d’entre 16 i 22 anys de Bétera poden inscriure’s en el Programa Joop (Jove Oportunitat) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Qui desitge obtindre més informació sobre això pot enviar un correu a la següent adreça: juventud.lorena@betera.es o telefonar al següent número: 647380310.

Jove Oportunitat – JOOP és un programa dissenyat i organitzat per l’IVAJ per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L’objectiu és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però prèviament necessitaran d’una intervenció que treballe sobre sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. Es tracta de l’eina pedagògica: el coaching actitudinal, en grups d’entre 10 i 15 participants.

El programa els proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d’un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació de la FP i puguen descobrir la seua vocació.

Para aquellos jóvenes que no hubieran terminado la ESO, JOOP les ofrece un módulo de formación académica para preparar la prueba de acceso a la FP de Grado Medio.

Las inscripciones a JOOP las realizan los ayuntamientos participantes, que son también quienes aportan las aulas del programa.

Asimismo es fundamental la implicación de los centros de educación secundaria del municipio, cuya principal función será derivar hacia el programa a aquellos jóvenes que han pasado por sus aulas y cuyos profesores y orientadores consideran que pueden beneficiarse del JOOP.

El programa cuenta con la financiación del Fondo Social Europeo, que con la Estrategia Europea 2020 ha fijado como meta la reducción del Abandono Educativo Temprano (AET), un problema con enorme incidencia en la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia