Aquest pròxim divendres, 14 de Febrer, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollirà una nova conferència de l’Associació de Ciència i Tecnologia de Bétera (ASSTEC). Els assistents a l’acte podran disfrutar de la xarrada “Nanofotònica: la revolució de la llum” a càrrec de la Dra. Elena Pinilla Cienfuegos. L’activitat es durà a terme a les 19.15 hores.

Elena Pinilla Cienfuegos, és investigadora sènior en el Centre de Tecnologia Nanofotònica de València de la Universitat Politècnica de València (UPV). Nascuda a Badajoz, llicenciada en Física per la Universitat Complutense de Madrid, té un màster en Nanotecnologia Molecular i és doctora en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat de València. Es dedica a investigar com integrar nous nanomaterials (Grafé i anàlegs, i materials moleculars biestables) en dispositius nanofotònics per a fer-los més xicotets però més robustos i eficients, però també més ràpids i respectuosos amb el medi ambient, com a làsers i nanoantenes amb aplicacions en telecomunicacions o medicina, entre altres.

Aquesta professional ha publicat diferents articles científics en revistes d’alt impacte en Ciència de Materials, Química o Física. Imparteix docència en el Grau d’Enginyeria Biomèdica de la UPV, i és vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), vicepresidenta de la Divisió d’Ensenyament i Divulgació de la Física (DEDF-RSEF) i subdirectora de la Revista Espanyola de Física. Com a divulgadora científica i col·laboradora activa en iniciatives com l’11 de Febrer, l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT) i l’Àrea de Dona, Òptica i Fotònica de la Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA) treballa per a fomentar la visibilització de la Dona en la Ciència.

En la seua xarrada titulada “Nanofotònica: la revolució de la llum”, Elena explicarà com la Nanofotònica servirà per a crear les noves tecnologies del futur, desenvolupar nous ordinadors quàntics, o millorar la seguretat i la biomedicina. I si poguérem canviar els electrons que fan funcionar els nostres telèfons mòbils per les partícules més ràpides de la naturalesa, els fotons? Tindríem una tecnologia milers de vegades més ràpida que l’actual i amb una font d’energia pràcticament inesgotable.  Descobrirem les propietats de la llum i la Nanotecnologia, i com podem usar-les per a estudiar la naturalesa a una escala diminuta i desenvolupar amb elles aplicacions fins fa poc inimaginables. ASSTEC convida a les veïnes i veïns de Bétera a fer una passejada pel nanomon i a descobrir quines meravelloses sorpreses ens podem trobar manipulant una cosa tan quotidiana com la llum que ens envolta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia