Tot i que va nàixer a Oxford (Anglaterra), Madeleine Gravette és de cor espanyol i valencià. I és que va passar la seua infància a Cullera, on va conéixer al pare dels seus fills i on aprendria a parlar perfectament l’espanyol i el valencià. A Bétera va vindre fa 30 anys, quan la seua filla Aida tenia 2 anys d’edat. Està tan arrelada a les tradicions del nostre poble que molta gent pensa que originàriament és de la nostra localitat, “de tota la vida”.

Després d’aquesta breu presentació, cal dir que, parlem de la  Obrera Casada de l’any 2020. Després d’estar meditant més de dues hores si ser o no Obrera, el passat 22 d’agost de 2019, decidia ser una de les màximes representants de la festa per a aquest exercici. “Elia Verdevío va ser la verdadera artífex de tot. Així que li dec a la meua amiga Elia el que jo estiga hui ací, vivint aquest somni”, ens explica Madeleine.

Gran part dels que hui són Majorals amb Madeleine, ja van ser Majorals l’any 2004. “És una gran i bonica coincidència, perquè justament molts d’ells van ser els Majorals també de l’any de la meua filla. A més, alguns d’aquell any ja no fan la festa, però són Majorals els seus fills. Així que, si havia de ser Obrera alguna vegada, havia de ser enguany. Un altre any no haguera sigut tan especial”, indica Madeleine.

“En aquesta colla està la meua gent, donat que amb molts dels Majorals ja tenia una relació molt estreta d’abans. A més a més, tinc a les meues tres xiques. Així que no puc demanar més. Estic molt feliç”, assegura aquesta Obrera.

Madeleine viu totes les festes del nostre poble en cos i ànima. És fallera, com Paula Ruiz i Asensi ( Obrera Fadrina 2020), de la Falla Gran Via de l’Est. Les Festes d’agost les viu també amb passió.

“Jo sí que he tingut Obrera a casa i he viscut la festa de ben a prop. Com deia abans, la meua filla Aida va ser Obrera en 2004. No obstant, la festa es viu de manera completament diferent”, comenta. “Aquell any va ser un dels millors de la meua vida, a causa de la unió que hi havia a la meua casa i al carrer. Sense les veïnes i veïns del meu carrer, no hi haguera pogut portar endavant tota la festa”, detalla. “Des d’aquesta època, he viscut molt totes les festivitats de Bétera. Vaig estar uns anys donant classes de Ball de Torrent als Majorals, al costat de la professora Carmen Primo. A més a més, el pare dels meus fills també va ser Majoral tres vegades. A banda, la meua filla va ser també Fallera Major i el meu fill President… He sigut clavariessa… També he format part de l’Associació del Càncer i, per tant, he estat sempre molt involucrada amb tots els actes i festes que s’han realitzat a aquest poble”, relata amb entusiasme Madeleine.

La  Obrera Casada de 2020 compagina el seu obreratge amb el seu treball. Doncs, Madeleine és empresària i està al càrrec de ‘Pinturas La Báscula‘. “Per a mi era impensable que, a hores d’ara, em convertiria en Obrera. Porte jo sola el negoci i l’horari de tenda ocupa molt de temps i després m’he de dedicar a la festa”, ens fa saber.

“Cal mencionar que quan Aida va ser Obrera jo no treballava i, en aquest sentit, vaig poder dedicar-me més plenament a ella. Però ara, tinc la sort de tindre dos fills meravellosos els quals m’ajuden en tot. Som una pinya. El que jo no puc fer, ho fan ells. Cal afegir també a Carmen Navarro. Ells tres i jo som l’Equip A i ho portem tot endavant, ja que la meua família no viu ací. La meua mare viu fora i la meua germana viu a Islàndia”, declara Madeleine. “També he de mencionar als grans amics que tinc ací, perquè ells també m’ho fan tot més fàcil. Estic il·lusionada, a més, perquè la meua germana ha fet un gran esforç i vindrà des d’Islàndia al sopar de Sant Valentí. I és que, encara que les tinc lluny, la meua mare i la meua germana són un pilar fonamental junt amb els meus fills”, afegeix.

De cara al sopar de Sant Valentí, Madeleine ens conta que ho té tot preparat des de fa mesos. “A causa del meu treball, he d’anticipar-me a tot i preparar-ho amb molt de temps”, comenta. D’altra banda, “balle amb Vicent García i Ricart i pense que ens ix prou bé”, conta amb il·lusió. “També vull destacar que la meua parella durant Sant Valentí i les festes serà el meu fill Jose Vicente. Millor parella no podria tindre”, confessa amb admiració cap al seu fill i filla.

D’altra banda, recalca la importància que tenen per a ella Alba, Paula i Manoli. “Les vull molt. Encara que de vegades soc un poc renegona, elles saben que les vull moltíssim. Alba i Paula són les meues xiquetes i Manoli és una íntima amiga amb la qual parle en l’àmbit personal de moltes coses”, indica Madeleine.

Sense perdre el somriure que la caracteritza i ha mantingut al llarg de tota la seua entrevista, Madeleine manifesta la seua felicitat. “Si l’any que va ser la meua filla Obrera va ser un dels anys més feliços de la meua vida, aquest any està igualant-se”, conclou.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia