Aquest divendres, 14 de febrer, tindrà lloc a València una manifestació del sector agrícola i ramader a València. Aquesta ha canviat el seu punt de partida. Inicialment la concentració anava a ser en Albereda, per a posteriorment acabar el recorregut a les portes de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana. No obstat, aquesta marxa s’ha canviat i s’iniciarà en la Plaça de Sant Agustí i conclourà en la Plaça Amèrica, per a posteriorment anar a la Plaça del Temple i presentar a la nova delegada del Govern una mesa reivindicativa i la petició d’una reunió per a abordar la crisi agrària.

Les organitzacions professionals agràries que formen part d’ASAJA en la Comunitat Valenciana –l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors i la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC-ASAJA)–, LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV) s’han unit a l’onada de manifestacions en tot el panorama nacional per a denunciar la situació límit que travessa el sector agrari. La finalitat és reclamar a les diferents administracions que plasme una sèrie de mesures a curt, mitjà i llarg termini que garantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians.

Entre les causes que motiven aquest acte de protesta a València cal destacar la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries, l’incessant augment dels costos de producció que el sector no té la capacitat de traslladar al preu dels seus productes, la utilització de l’agricultura i la ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, la discriminació perpètua de la Política Agrícola Comuna (PAC) cap als cultius mediterranis o la injusta criminalització que rep l’agricultura i la ramaderia com a sector contaminant malgrat la seua essencial contribució mediambiental.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia